Већ шест година, тачније од 2013. године, у Градској општини Обреновац функционише програм ”Еко-динар”, захваљујући којем се око 2500 деце потпуно бесплатно бави спортом. Овај програм подразумева да се свако дете узраста од 10 до 18 година може потпуно бесплатно бавити спортом којим жели и обухвата финансирање 45 клубова.

Како би се промовисао спорт и анимирала деца која се не баве ни једним спортом, да одаберу спорт који им се највише допада, и укључе се у програм финансирања “Еко динар” у Спортско културном центру у Обреновцу одржан је Сајам спорта. На сајму се представило преко 40 обреновачких спортских клубова који су делили промотивне флајере, били у директном разговору са посетиоцима и демонстрирали вештине спорта којим се баве.

Своје спортско умеће представили су мали фудбалери, каратисти, кошаркаши, ватерполисти, шахисти, џудисти и многи други, и помогли својим другарима, који су дошли на промоцију спорта, да одаберу прави спорт за себе и да направе своје прве спортске кораке.

Председник Комисије за спорт, Милош Станковић, рекао је да је данашња слика послата из Обреновца, слика ,,Еко динара”.

“Сајам спорта у Обреновцу је својеврсна промоција свих спортских клубова са територије општине Обреновац, који су подржани од стране општине Обреновац кроз јединствен програм који имамо, а то је програм Еко динар у којем свако дете може да се потпуно бесплатно бави спортом, што је дало максималне резултате што се види и по броју деце данас у Спортско културном центру.”- рекао је Милош Станковић.

Пре шест година на територији Градске општине Обреновац постојало је само седам клубова који су имали могућност да раде са омладинским селекцијама, док је данас тај број увећан на преко 45 клубова који имају своје школе.

“Резултат великог рада, суштинских залагања, прављења новог квалитетног система који је довео до омасовљења свих школа спортова на територији Градске општине Обреновац је резултат пројекта “Еко динар”, такође и свих осталих програма које општина Обреновац помаже и кроз конкурсни део када је у питању финансирање спортских организација и када је у питању школица спорта за наше најмлађе суграђане од три до седам година и када је у питању школски спорт и када је у питању женска школа кошарке “Марина Маљковић, где све девојчице могу бесплатно да тренирају”.” – рекао је Станковић.

Пројекат “Еко динар” је програм који је апсолутно подигао обреновачки спорт на један максималан ниво и омогућио свим малишанима да уживају бавећи се спортом, да буду здравији јер спорт позитивно утиче на здравље, да науче шта је то тимски рад, али и да науче како да спортски поднесу и победе и поразе.

Сајам је одржан под покровитељством Комисије за спорт општине Обреновац и Спортско културног центра ”Обреновац”.