На хришћански празник Ђурђевдан, служена је литургија у храму Светог великомученика Георгија у месној заједници Ушће. Литургији су присуствовали и представници Градске општине Обреновац.

Храм посвећен Светом Георгију и даље се гради, изградња овог храма у месној заједнии Ушће започета је 2011. године.

– Ове године је у плану изградња куполе и постављање крста. Грађевиснки материјал потребан за изградњу храма народ је прибавио, наиме претходно смо направили списак потребног материјала, те су домаћини прибавили материјал, циглу, цемент, гвожђе. На изградњи храма радимо саборно, такође имамо помоћ и Градске општине Обреновац која нам помаже приликом исплате мајстора који обављају радове на изгртадњи храма – рекао је старешина цркве у Ушћу Марко Рафаиловић.

Члан Црквеног одбора Драган Црвенковић нагласио је да су изградњу храма помогли мештани, Градска општина Обреновац, Јавно предузеће ”Електропривреда Србије” и друге фирме. Он је овом приликом захвалио свима који су пружили допринос приликом изградње храма.

Предсеник Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да Градска општина Обреновац улаже у изградњу храмова.

– Помажемо изградњу храмова широм општине, што ће бити и убудуће, како бисмо одговорили на потребе цркава и верника – навео је Станојевић и овом приликом верницима честитао највећи хришћански празник Васкрс и Ђурђевдан свим православним верницима који прослављају овај празник.