Сервисне информације

Данас воду од 9 до 15 часова неће имати становници Сенића краја у Јасенку и дела Барича на углу улица Омладинских бригада и Јанка Тешића.

Без струје ће данас од 9 до 14 часова остати потрошачи из улица Баричких бораца, Јанка Тешића, Језерске, Омладинских бригада, Владимира Вујовића у Баричу, Швабића, Радосављевића краја, насеља Јовановац, Парлози у Дражевцу, већег дела Јасенка, Мислођинске улице, Осовље, Парлози и Новог насеља у Мислођину.

Струју сутра од 9 до 14 часова неће имати становници улица Кнеза Симе Марковића, Краља Александра Првог, Краља Милана и Војводе Мишића у Обреновцу.

ЈП “Путеви србије” позива возаче да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер постоји могућност појаве магле, поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Сервисне информације

Становници Горњег краја на Ушћу данас ће без воде остати од 9 до 15 часова.

Данас је од 9 до 10,30 часова планирано искључење струје у Доњем, Гаврића, Мирослављевића крају и насељу Музичка колонија у Дрену.

Без струје ће сутра од 9 до 14 часова остати потрошачи из улица Баричких бораца, Јанка Тешића, Језерске, Омладинских бригада, Владимира Вујовића у Баричу, Швабића, Радосављевића краја, насеља Јовановац, Парлози у Дражевцу, већег дела Јасенка, МИслођинске улице, Осовље, Парлози и Новог насеља у Мислођину.

Струју у среду, 31. маја од 9 до 14 часова неће имати становници улица Кнеза Симе Марковића, Краља Александра Првог, Краља Милана и Војводе Мишића у Обреновцу.

Нема потребе да се прогласи редовна одбрана од поплава код Београда и Земуна, али се о малим рекама у региону Западне Србије мора водити рачуна, саопштено је у РХМЗ. У Београду постоје само ниже тачке због конфигурације земљишта, код куле Небојша и марине Дорћол, али ту тренутно нема поплаве и нико није угрожен.

Због почетка нове радне недеље , гужве и кише на путевима Србије возила се крећу нешто спорије, нарочито на деоницама где се изводе радови, саопштио је АМСС.

Сервисне информације

Без воде ће данас од 9.00 до 15.00 часова остати становници Веверичког краја у Јасенку.

У понедељак, 29. маја од 9.00 до 10.30 часова планирано је искључење струје у Доњем, Гаврића, Мирослављевића крају и насељу Музичка колонија у Дрену.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати потрошачи из улица Баричких бораца у Баричу, Бачевачке и Обреновачке у Мислођину.

У петак, 26. маја, од 9.00 до 14.00 часова струју неће имати становници насеља Дорћула, бугарског краја, гробљанске улице, дела кртинске код школе, насеља вишњица, трњаци, пута за прово, за дубоку бару и центра младости, као и дела обреновца који се граниче са кртинском и уровцима.

На ауто-путу Е-763 на деоници Сурчин – Обреновац данас до 15.00 часова изводе се радови на кошењу траве на разделном појасу. За саобраћај је затворена претицајна саобраћајна трака у оба смера у дужини од три километра.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати потрошачи из Швабића краја у Дражевцу и дела Рваћанске улице код Новог гробља у Рватима.

У петак, 26. маја, од 9.00 до 14.00 часова струју неће имати становници насеља Дорћула, Бугарског краја, Гробљанске улице, дела Кртинске код школе, насеља Вишњица, Трњаци, пута за Прово, за Дубоку бару и центра Младости, као и дела Обреновца који се граничи са Кртинском и Уровцима.

Од данас је у продаји Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за наредну, 2023/24. школску годину.

Сервисне информације

Без воде ће данас од 9.00 до 15.00 часова остати становници улица Аце Симовића у Забрежју, Савске и Милисава Чамџије у Баричу.

Струју данас, од 9.00 до 14.00 часова, неће имати потрошачи из Гробљанске, Савске, улице Ивана Богдановића Вањке и насеља Оклисак у Забрежју.

Саобраћај у Србији је умерен, али би киша понегде на кратко могла да успори вожњу, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије. Неопходно је обратити пажњу на постављену сигнализацију јер има много деоница на којима су у току радови.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати становници дела Немањине улице код кућног броја 117 и Рваћанске код Новог гробља у Рватима.

Струју сутра, 23. маја, од 9.00 до 14.00 часова, неће имати потрошачи из Гробљанске, Савске, улице Ивана Богдановића Вањке и насеља Оклисак у Забрежју.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати потрошачи из насеља Јовановац у Мислођину.

Сутра ће почети исплата дечјег, родитељског додатка и редовних месечних накнада из области борачки инвалидске заштите.

Сутра је у плану почетак исплате новчане социјалне помоћи, накнада за породични смештај, негу и помоћ другог лица, за април месец 2023. године.

Сервисне информације

Становници насеља Баричка река у Баричу воду данас неће имати од 9.00 до 15.00 часова.

Струју данас од 9.00 до 14.00 часова неће имати потрошачи из улица Братства и јединства, Драгољуба Тгришића Драге, Лазаревачке, Ибарског пута, Живковића краја, насеља Осредак, Велике дубраве и центра Баљевца.

Како је потврђено из Министарства унутрашњих послова, дојаве о подметнутим експлозивним направама које су стигле на електронске адресе 78 основних и 37 средњих школа у београдским општинама биле су лажне. У саопштењу се наводи да су полицијске екипе извршиле контрадиверзионе прегледе у свим школама, након чега је утврђено да су дојаве биле лажне.

Према прогнози РХМЗ водостај Дунава је у порасту са тенденцијом мањег и умереног пораста наредна четири дана.
Водостај Тисе је у стагнацији са тенденцијом стагнације и мањег колебања наредна четири дана.
Водостај Саве је у порасту са тенденцијом умереног и већег пораста наредна четири дана.
Водостај Велике Мораве је у стагнацији са тенденцијом стагнације и мањег колебања наредна два дана.
Водостаји на Дунаву су у домену средњих и средње високих, на Сави у домену средње високих, на Тиси у домену средње ниских, а на Великој Морави у домену ниских вредности за ово доба године.

Сервисне информације

Данас је од 9.00 до 14.00 часова предвиђено је искључење струје на комплетном подручју Дражевца и Југовића крају у Баљевцу.

Струју сутра од 9.00 до 14.00 часова неће имати потрошачи из улице Братства и јединства, Драгољуба Тгришића Драге, Лазаревачке, Ибарског пута, Живковића краја, насеља Осредак, Велике дубраве и центра Баљевца.

У току су радови на реконструкцији коловоза у делу Улице краља Александра Првог, од раскрснице ка Рватима до “црне тачке”.
Док трају радови улица ће бити затворена за саобраћај, тако да би возачи требало да користе алтернативне правце.
Радови ће бити завршени у четвртак, 18. маја.

У петак 19.05.2023. године извршиће се третирање одраслих форми комараца широм општине Обреновац.

Акција третирања одрсалих форми комараца спровешће се на територијама месних заједницаРвати, Дудови, Забрежје, Бело Поље, Другој и Трећој месној заједници, на простору излетишта ”Обреновачки Забран”, као и на бициклистичкој стази.

Из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине наглашавају да ће се третирање орадслих форми комараца на подручју ЗП ”Обреновачки Забран” спроводити сваког петка до краја сезоне.

Почетак акције планиран је за 18:00 сати. Међутим, почетак акције сузбијања одраслих форми комараца може бити промењен у зависности од тренутних метеоролошких услова на терену.

Уколико временски услови буду лоши, акција ће бити померена за наредни дан.

Уређај за топло замагљивање, који ће бити коришћен приликом третирања комараца, ствара врло густу маглу, слично димној завеси, па може доћи до забуне грађана и пријаве пожара.

Сервисне информације

Становници Бачевачке улице у Мислођину без воде ће данас остати од 9.00 до 15.00 часова.

Данас ће без струје од 9.00 до 14.00 часова остати Јадрански, Грчића, Зарића, Симеуновића, Савића, Пантелића, Давидовића, Лазића крај, насеље Дорћола, пољоривредно добро и центар Стублина.

У среду, 17. маја од 9.00 до 14.00 часова предвиђено је искључење струје на комплетном подручју Дражевца и Југовића крају у Баљевцу.

Због лома цеви примарне водоводне мреже, становници насеља Ројковац, Сава, Гај један, Гај два, укључујући и ОШ “Јефимија” остали су без воде.

У ЈКП “Водовод и канализација” кажу да би квар требало да буде саниран до 15.00 сати, када се очекује нормализација водоснабдевања.

Почели су радови на реконструкцији коловоза у делу Улице краља Александра Првог, од раскрснице ка Рватима до “црне тачке”.
Док трају радови улица ће бити затворена за саобраћај, тако да би возачи требало да користе алтернативне правце.
Радови ће бити завршени у четвртак, 18. маја.

Сервисне информације

Становници Швабића краја у Јасенку и улице Димитрија Туцовића у Малој Моштаници данас воду неће имати од 9.00 до 15.00 часова.

Сутра ће без струје од 9.00 до 14.00 часова остати Јадрански, Грчића, Зарића, Симеуновића, Савића, Пантелића, Давидовића, Лазића крај, насеље Дорћола, пољоривредно добро и центар Стублина.

У среду, 17. маја од 9.00 до 14.00 часова предвиђено је искључење струје на комплетном подручју Дражевца и Југовића крају у Баљевцу.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати становници Гробљанске улице у Кртинској, насеља Чубура и Шумадија у Јасенку.

На ауто-путу Е-763, Обреновац – Уб, данас се изводе се радови на кошењу траве, у разделном појасу у оба смера, од 7.00 до 15.00 часова, саопштило је ЈП Путеви Србије. За саобраћај су заузете претицајне саобраћајне траке.

Из АМСС-а саопштавају да возаче данас очекују тежи услови за вожњу због мокрих коловоза и кише. Потребна је опрезност због већег броја пешака на путевима. Посебну пажњу требало би обратити на деловима путева где се изводе радови.

Сервисне информације

Воду данас од 9.00 до 15.00 часова неће имати потрошачи из Филимоновића краја у Грабовцу, Сремског фронта у Обреновцу и улице Палих бораца у Малој Моштаници.

Данас је од 9.00 до 14.00 часова планирано искључење струје у улицама Јована Дучића, Аце Симовића, Војводе Бојовића, Доситејевој, Забрешких партизана, Ивана Богдановића Вањке, Марка Миловановића, Милана Ракића, Петра Кочића, Проте Матеје Ненадовића, Радничкој, Страхињића Бана, Студеничкој, насељима Ливадице и Потес пањеви у Забрежју и Обреновцу.

Сервисне информације

Без воде ће данас од 9.00 до 15.00 часова остати потрошачи из Доњег краја у Грабовцу, улице Јоакима Вујића у Обреновцу и Палих бораца у Малој Моштаници.

Струју данас од 9.00 до 14.00 сати неће имати Бошковића, Селенића крај, Ваљевчић сокак, Белопољска, Гробљанска и Тамнавска улица у Белом Пољу, као и насеље Аврамовац, улице Милоја Бељинца и Педесет шест родољуба у Скели.

Сутра је од 9.00 до 14.00 часова планирано искључење струје у улицама Јована Дучића, Аце Симовића, Војводе Бојовића, Доситејевој, Ззабрешких партизана, Ивана Богдановића Вањке, Марка Миловановића, Милана Ракића, Петра Кочића, Проте Матеје Ненадовића, Радничкој, Страхињића Бана, Студеничкој, насељима Ливадице и Потес пањеви у Забрежју и Обреновцу.

Сервисне информације

Воду данас од 9.00 до 15.00 часова неће имати становници Доњег краја у Грабовцу, Станичког брда у Јасенку и Обреновачког пута у Баричу.

Данас је од 9.00 до 14.00 часова у плану искључење струје у улицама Аце Спасића, Димитрија Туцовића, Дурмиторској, Крајинској, Моштаничкој, Обреновачкој, Палих бораца, Професорској, Раваничкој, Самарској, Селинској, Ужичкој, Устаничкој, Слободана Пенезића, путу за Руцку, за Барич, насељима Вис, Липик, Оров поток, Дрењанском и Шарчевића крају у Малој Моштаници.

Струју данас од 9.00 до 16.00 сати неће имати Бошковића, Селенића крај, Ваљевчић сокак, Белопољска, Гробљанска и Тамнавска улица у Белом Пољу. Исти потрошачи без струје ће остати и сутра од 9.00 до 14.00 часова.

У среду 10. маја од 9.00 до 14.00 часова без струје ће остати Шабачки пут, насеље Аврамовац, улице Милоја Бељинца и Педесет шест родољуба у Скели.

Сервисне информације

Воду данас од 9.00 до 15.00 часова неће имати становници Швабића краја у Дражевцу и Ззлатиборске улице у Малој Моштаници.

Без струје ће данас, од 9.00 до 14.00 часова остати потрошачи из Вагремове и Савске улице у Забрежју.

Сутра је од 9.00 до 14.00 часова у плану искључење струје у улицама Аце Спасића, Димитрија Туцовића, Дурмиторској, Крајинској, Моштаничкој, Обреновачкој, Палих бораца, Професорској, Раваничкој, Самарској, Селинској, Ужичкој, Устаничкој, Слободана Пенезића, путу за Руцку, за Барич, насељима Вис, Липик, Оров поток, Дрењанском и Шарчевића крају у Малој Моштаници.

Струју сутра од 9.00 до 16.00 сати неће имати Бошковића, Селенића крај, Ваљевчић сокак, Белопољска, Гробљанска и Тамнавска улица у Белом Пољу. Исти потрошачи без струје ће остати и у среду, 10. маја од 9.00 до 14.00 часова.

У среду. 10. маја од 9.00 до 14.00 часова без струје ће остати Шабачки пут, насеље Аврамовац, улице Милоја Бељинца и Педесет шест родољуба у Скели.

Сервисне информације

Током извођења радова на редовном одржавању у Немањиној улици у Обреновцу, на делу од зоне раскрснице са Улицом краља Петра Првог до зоне раскрснице са Фрушкогорском улицом, од суботе, 6. маја до петка, 19. маја биће измењене трасе јавног превоза, најављено је из Секретаријата за јавни превоз.

Возила са линија 860И, 860МВ, 902, 902А, 903, 904, 913 и 914 у оба смера ће саобраћати Улицом Александра Аце Симовића, саобраћајницом поред Основног суда, улицама Проте Матеје Ненадовића, Цара Душана, Немањином и даље редовним трасама.

Возила са линија 911, 911А, 912, 912А, 912А1, 913А ће у оба смера саобраћати Улицом Александра Аце Симовића, интерном саобраћајницом поред Основног суда, улицама Проте Матеје Ненадовића, Цара Душана, Краља Милутина и даље редовним трасама.

На линијама 912Б аутобуси ће се кретати улицама Краља Милутина, Цара Душана, Проте Матеје Ненадовића, интерном саобраћајницом поред Основног суда, Александра Аце Симовића, Краља Петра Првог и даље редовном трасом.

На измењеним деловима траса, возила ће користити стајалишта:

– у смеру ка Уровцима – ”ОШ Посавски партизани” – редовно стајалиште линија 860З и 901 у Улици Александра Аце Симовића; привремено стајалиште ”Ројковац 1” – у Улици цара Душана, непосредно испред пешачког прелаза у зони интерне саобраћајнице према Улици краља Милутина за линије 911, 911А, 912, 912А, 912А1 и 913; привремено стајалиште ”Гробље 1” – у Улици цара Душана, око 10 метара испред зоне раскрснице са Немањином улицом за линије 860И, 860МВ, 902, 902А, 903, 904, 912Б, 913 и 914;
– у смеру ка Обреновцу – привремено стајалиште ”Гробље 1” – у Улици цара Душана, на позицији ЕД стуба који се налази око 45 метара после зоне раскрснице са Немањином улицом за линије 860И, 860МВ, 902, 902А, 903, 904, 912Б, 913 и 914; привремено стајалиште ”ОШ Посавски партизани 1”– у Улици Александра Аце Симовића, око 50 метара испред зоне раскрснице са Немањином улицом, као и привремено стајалиште ”Ројковац 1” – у Улици цара Душана, на позицији ЕД стуба око 50 метара после пешачког прелаза у зони интерне саобраћајнице према Улици краља Милутина за линије 911, 911А, 912, 912А, 912А1 и 913А.

Сервисне информације

Данас ће без воде од 9.00 до 15.00 часова остати корисници из Београдске улице у Баричу и дела Скеле преко пута цркве.

Струју данас, од 9.00 до 14.00 часова неће имати становници улице Сраге Вуковића Корчагина у Звечкој.

Без струје ће у понедељак, 8. маја, од 9.00 до 14.00 часова остати потрошачи из Багремове и Савске улице у Забрежју.

Сутра ће почети исплата војних и пољопривредних пензија. Бивши запослени, корисници ПИО фонда, своја примања могу очекивати од 10. маја.

Сервисне информације

Воду данас од 9.00 до 15.00 часова неће имати становници Николића краја у Малој Моштаници, улица Буде Давидовића у Баричу, Доситејеве и Проте Матеје Ненадовића у Обреновцу.

Данас ће од 9.00 до 14.00 часова без струје остати потрошачи из улица Браће Југовића, Змај Јовине, Ивана Штагљара, Краља Алексанрда Првог, Раденка Ранковића, Светог Владике Николаја, Светог Саве и Узун Миркове.

Струју сутра, од 9.00 до 14.00 часова неће имати становници улице Драге Вуковића Корчагина у Звечкој.