У месној заједници Јасенак у оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће” обављају се радови на асфалтирању. Радове на изградњи путне инфраструктуре у овом делу општине посетио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Станојевић је овом приликом истакао значај саобраћајнице на којој се изводе радови.

– Ово је путни правац који води ка сеоском гробљу, како људи посећују гробља овај пут је један од важнијих путних деоница у селу. Радови на асфалтирању изводе се у складу са приоритетима које су поставили Савети месних зајдница. Такође, овом приликом нагласио бих, да ће и радови на изградњи паркинга код цркве у месној заједници Барич, који су одложени пре неколико дана, бити завршени током сутрашњег дана – рекао је Станојевић.

Он је најавио и грађевинске радове на изградњи важних саобраћајница у месној заједници Звечка, али и у месним заједницама Дудови, Дражевац и у осталим месним заједницама на територији општине Обреновац.

Из Савета месне заједнице Јасенак истичу да ће асфалтирана улица умногоме олакшати свакодневно функционисање мештана.

Такође, они су искористили прилику и замолили грађане овог дела општине Обреновац, да одлажу комунални отпад на прописан начин, те да избегавају да смеће одлажу у контејнере који су смештени на сеоском гробљу.

Радове на асфалтирању путева у оквиру пројекта ”Асфалт до сваке куће” обавља Јавно предузеће за изградњу Обреновца у сарадњи са Градском општином Обреновац, а на предлог Савета месних заједница.