У суботу, 27. априла у Галерији Спртско-културног центра ”Обреновац”. Одржан је  меморијални турнир у шаху у знак сећања на Драгана Тришића. Тришић је пре 15 година у Обреновцу основао дечији шаховски клуб  ”Хозе Раул Капабланка”, на чијем челу је данас његов син. Меморијални турнир у шаху отворио је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и том приликом пожелео срећу свим учесницима овог такмичења.

Председник Шаховског клуба ”Хозе Раул Капабланка” Петар Тришић овом приликом подсетио је на рад и живот његовог оца.

– Од раног детињства био је заљубљеник у шах, али поред шаха, бавио се и каратеом и фудбалом. Међутим, врло брзо схватио је да је шах његов живот, те се најпреопределио да постане шаховски тренер. Омладина и деца била су његова највећа љубав, изнедрио је много великих ученика, пре свега добрих људи, а касније су та деца постајли доктори, лекари, професори. Моје мишљење је, да је његов највећи успех управо његова способност да увек остане позитиван, да никада не одустане и остане неуморан, када је у питању шаховска енергија и ентузијазам. Имао сам  најбољег оца на свету и много сам учио од њега – поручио је Тришић.

Он је нагласио, да је учешће на турниру узео велики број такмичара, а искористио је прилику да изарзи захвалност Градској општини Обреновац  и Спортско кулутном центру ”Обреновац”, који су важна подршка у раду клуба.

– Захваљујући програму ”Еко динар” који спроводи Градска општина Обреновац” реализујемо редовне активности у оквиру клуба, деца узимају учешће на турнирима – навео је Тришић.