У насељу ”Музичка колонија” ради се на реконструкцији раскрснице улица Војводе Мишића и 14. октобар, као и на крпљењу рупа у Улици 14. октобар. Радове у овом делу општине обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Радове на изградњи и реконструкији путне инфраструктуре изводе Градска општина Обреновац и Јавно предузећа за изградњу Обреновца.

– Саобраћајница у насељу ”Музичка колонија” асфалтирана је пре 20-ак година, коловоз је у лошем стању. Улица 14. окотобар овом приликом неће бити у потпуности реконструисана, јер се у наредном периоду планирају радови на изградњи Треће магистрале топловода на овој путној деоници – навео је директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Горан Ћирић.

Радови на реконструкцији ове улице утицаће на повећање нивоа безбедности свих учесника у саобраћају.

– За почетак биће асфалтиран улаз у насеље ”Колонија”, будући да је овај део пута био у јако лошем стању. Међутим у Улици 14. окотобар биће закрпљене рупе, што ће грађанима омогућити лакшу и безбеднију вожњу – рекао је председник Скупштине општине Обреновац Милорад Јанковић.

У насељу Музичка колонија у наредном периоду изводиће се радови на изградњи мреже топловода.

– Након радова на изградњи недостајуће инфраструктуре, радиће се на потпуној реконструкцији улице. Доласком Треће магистрале топловода, овај део насеља ”Музичка колонија” биће прикључен на мрежу топловода – рекао је Станојевић.

Овом приликом најављени су радови на изградњи путне инфраструктуре у месним заједницама Јасенак, Звечка и Дражевац.