Очишћена дивља депонија у Звечкој

Свеобухватна акција коју спроводе Градска општина Обреновац и ЈКП ”Обреновац” која се односи на уклањање дивљих депонија данас је настављена у месној заједници Звечка.

-Након Младости машине смо пребацили у Звечку и у сарадњи са општином и месним заједницама свакодневно чистимо дивље депоније. Сви мештани отпад могу бесплатно депоновати на Гребачи, на тај начин сачуваћемо животну средину и наш Обреновац – казао је Бранислав Живковић испред ЈКП-а ,,Обреновац”

Бранислав Вилотић из Кабинета председника Градске општине Обреновац истакао је да је ова дивља депонија представљала велики проблем мештанима. Он је овом приликом нагласио да је на великом броју места широм општине Обреновац постављен систем за видео надзор како би људи који депонују смеће били кажњени. Вилотић је подсетио да се казне крећу и до 100 000 динара за овакве прекршаје.

-Изузетну сарадњу са ЈКП-ом и Градском општином Обреновац имамо и на тај начин решавамо захтеве мештана. Овуда није било могуће проћи у претходном периоду, данас је ова депонија уклоњена и надам се да ће овај простор остати уређен и чист – нагласио је Петар Лалић, председник Савета месне заједнице Звечка.

Јавно комунално предузеће ”Обреновац” је захваљујући новим машинама које је купило у претходном периоду од почетка године очистило 20 великих и преко 60 мањих дивљих депонија широм Обреновца. Следеће локације које ће бити чишћене у оквиру ове акције су депоније у Стублинама и на Забрежју.

Одата почаст палим борцима у ратовима 1990-1999. године

Данас су на спомен обележју у градском парку положени венци палим борцима у ратовима од 1990-1999. године. Венце су, поред чланова породица палих бораца, положили и представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, ратних војних инвалида, политичких партија и грађани. (више…)

Почео још један циклус бесплатних радионица током летњег распуста

Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, током лета 2018. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 10 бесплатних радионица под називом ”Обреновац – град знања”. (више…)

Почео упис ученика у средње школе

Јуче су објављени званични резултати расподеле по школама и образовним профилима средњих школа, као и преостала слободна места за упис у другом кругу. Упис ученика у средње школе, у првом уписном кругу (осим за музичке и балетске школе) обавља се данас и сутра предајом докумената.   (више…)