Делегација општине Обреновац у посети општини Вишеград

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и представници општине Обреновац посетили су братску општину Вишеград поводом Мале Госпојине, крсне славе црквене општине и општине Вишеград.

Скупштина градске општине Обреновац је пре неколико година донела одуку о братимљењу и успостављању сарадње општине Обреновац са општинама из Републике Српске. Братимљење и сарадња успостављени су у циљу непосредног дугорочног повезивања, проширења и унапређења сарадње у области привреде и економског развоја,пољопривреде, културе, просвете, спорта, локалне самоуправе и другим областима од заједничког интереса.

Ова посета наставак је сарадње која је започета пре неколико година.

“Ово је одлична прилика за размену искустава, идеја и успостављање сарадње између братских општина.То је прилика кад се са побратимима сабере све оно што је остварено на културном, привредном и спортском плану међу општинама и градовима. Част је данас да у име свих грађана Обреновца честитам славу братском граду Вишеграду. Чуваћемо наш Бикавац, наш Андрић град, нашу ћуприју. Србија увек и на сваком месту уз Републику Српску ” – рекао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Славски колач ломљен је у храму Рођења Пресвете Богородице на Мегдану и у згради општине у комплексу Андрићграда.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић је истакао да су крсне славе чин повезивања и пријатељства.

“Негујемо добре односе са свим братским и суседним општинама. Славе треба да нас повезују, да развијамо сарадњу у области културе, привреде и свим другим областима“, додао је Ђуревић.

Делегација Градске општине Обреновац у претходном периоду посетила је општину Осојане на Косову и Метохији, као и општину Соколац са којом је збратимљена од 2014. године.

Јавни конкурс за учешће Градске општине Обреновац у финансирању пројеката, програма и програмских активности цркава и верских заједница средствима из буџета Градске општине Обреновац за 2018. годину

Заменик председника градске општине Обреновац, дана 21. септембра 2018. године, на основу члана 6. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, на предлог Комисије за сарадњу са удружењима и омладином од 20. септембра 2018. године, уз сагласност Већа градске општине Обреновац, са седнице одржане дана 21. септембра 2018. године, донео је (више…)

Почела подела ”Пажљивка” ђацима првацима

Градска општина Обреновац је у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају за све ђаке прваке на својој територији обезбедила ”Пажљивкова правила у саобраћају”. У питању је илустрована књига чији је издавач Агенција за безбедност у саобраћају Републике Србије. (више…)

Завршена прва фаза радова на уређењу Купиначке улице

Почетком августа су започети радови на уређењу дела Купиначке улице у Рватима, а јуче су завршени радови у оквиру прве фазе. Насеље Рвати је обишао председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић који је том приликом изјавио: (више…)