Црвени крст Обреновац организовао је такмичење у пружању прве помоћи. На 9 полигона, такмичарске екипе имале су задатак да покажу знање из области пружања прве помоћи, а на полигонима приказане су ситуације које се у реалности дешавају. Такмичење је отворио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и поздравио све такмичаре и учеснике ове акције.

Станојевић је приликом обраћања учесницима овог такмичења, поручио да је важно истицати хуманост, те да су млади волонтери Црвеног крста управо неко чији би пример требало следити, када је хуманитарни рад у питању.

Такмичење је организовано уз подршку Градске општине Обреновац и саобраћајне полиције.

 

– Црвени крст Обреновац већ традиционално организује општинско такмичење из пружању прве помоћи. Задовољна сам што је учешће на такмичењу узело 9 екипа, са нама су и гостујуће екипе са општина Звездара, Врачар, Раковица, Барајево и Земун, а учешће на овом такмичењу узеле су и све средње школе са територије општине Обреновац – навела је секретар Црвеног крста Обреновац Дивна Сокић.

Најбоље пласиране екипе такмичара, узеће учешће на републичком такмичењу које би требало да буде организовано крајем маја.