Девет година постојања шаховског клуба “Хозе Раул Капабланка”

Поводом девет година постојања дечијег шаховског клуба “Хозе Раул Капабланка”, данас је у Соколском дому одржан меморијални турнир “Драган Тришић “. Дечији шаховски клуб “Хозе Раул Капабланка” основан је 21. маја 2009. године, а основао га је Драган Тришић једна од легенди обреновачког шаха. Данас овај клуб окупља младу талентовану децу која освајају бројне медаље на државним такмичењима. (више…)

Прва мењажа сличица под платанима

Захваљујући Јавном предузећу Спортско културни центар “Обреновац”, Обреновчани су били у прилици да размене сличице фудбалера који ће учествовати на Светском првенству у Русији. У башти под платанима од ове суботе, па сваке наредне до почетка Светског првенства, од 11 часова, биће организована мењажа сличица. (више…)

И ове године се реализује ”Матурско лето”

И ове године најбољи обреновачки матуранти и студенти ће летовати на Закинтосу о трошку Градске општине Обреновац. Општина је прошле године покренула програм намењен младима ”Матурско лето” са намером да то буде традиција, рекао је данас члан Већа Милош Станојевић.   (више…)

Обреновчани посетили Сајам пољопривреде у Новом Саду

Више од две стотине Обреновчана је и ове године, у организацији Градске општине Обреновац, посетило Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду. Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић је, приликом обиласка највеће манифестације тог типа у југоисточној Европи, изјавио да је данашња посета само један од програма које општина спроводи за пољопривреду. (више…)

Почеле Дечје олимпијске игре

У спортској хали ЈП СКЦ, а у организацији општине Обреновац и предшколске установе ”Перка Вићентијевић, почеле су  Дечје олимпијске игре. Првог дана програма одржан је дефиле учесника као и учешће малишана у спортским играма и плесу. 

Деца из пет вртића такмиче се у штафетним играма, а циљ акције је да се обнове праве дечје игре, води здрав начин живота, развија спортски дух, бори против отуђења, подстиче дружење и правилан психофизички развој децe.

У току наредна три дана више од 450 малишана учествоваће на манифестацији која се организује традиоционално у Обреновцу.

Директор предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милош Десанчић свечано је отворио манифестацију и том приликом поздравио госте и пожелео пуно успеха малишанима на такмичењу.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да је ово петнаести пут како се организује манифестација ,,Дечје олимпијске игре”. Он је додао да ће се традиција организовања оваквих игара наставити и у наредном периоду пошто овакав вид игре и рекреације развија спортски дух свих малишана.

Такмичење ,,Дечје олимпијске игре” спада под манифестације од значаја за Градску општину Обреновац.

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREE Download theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Null24