У великој позоришној сали Спортско-културног центра ”Обреновац” данас је одржано општинско такмичење ”Пажљивкова смотра”. Ово такмичење у познавању саобраћајних правила организује Комисија за безбедност саобраћаја општине Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Учешће на такмичењу узели су предшколци из обреновачких вртића, као и ученици првог и дугог разреда основних школа са територије општине Обреновац.

Председник Комисије за  безбедност саобраћаја општине Обреновац Иван Стојић подсетио је, да је претходно одржано школско такмичење у познавању правила безбедног учествовања у саобраћају, са кога су се учесници пласирали на општинско такмичење.

– Ово је била прилика да децу која су узела учешће на такмичењу, упознамо са основним саобраћајним правилима. Наша циљна група су предшколци, као и ученици нижих разреда основних школа, будући да је то узраст када можемо едуковати децу о важним саобраћајним правилима и припремити их за безбедно учествовање у саобраћају – рекао је Стојић.

Он је нагласио, да су предшколци на претходном школском такмичењу показали изузетне резултате, што говори у прилог чињеници да је иза стеченог знања управо предан рад са децом на тему познавања саобраћајних правила.

– Ово је већ друга година да Градска општина Обреновац узима учешће у такмичењу ”Пажљивкова смотра”. Препознали смо проблеме и потребе, те смо се прикључили реализацији програма Агенције за безбедност саобраћаја – навео је Стојић.

За такмичаре који постигну најбоље резултате припремљене су награде.

Након општинског такмичења биће организовано градско ткмичење у познавању саобраћајних правила, а учешће на овом такмичењу узеће 17 градских општина.