У хали спортова Спортско-културног центра ”Обреновац” данас је одржан Београдски сајам спорта. Овом приликом представљени су спортски клубови који су активни на територији општине Обреновац. Догађају су присуствовали предшколци и ученици обреновачких основних школа.

Београдски сајам спорта организују Градска општина Обреновац и Спортски савез Београда под покровитељством Секретаријата за спорт Града Београда.

Присутне је поздравио председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић.

– Одржан је 3. по реду Сајам спорта у Обреновцу. Спортска хала је била пуна малишана који су се овом приликом упознали са бројним спортским дисциплинама. Сви спортски клубови који су активни на територији наше општине, данас су били у хали, њихови представници дружили су се са малишанима који су посетили овај догађај и представили спортове најмлађима – рекао је Станојевић.

Он је овом приликом подсетио на програм Градске општине Обреновац ”Еко динар”, који подразумева могућности бесплатног бављења спортом за децу узраста од 10 до 18 година.

– Радимо на отварању могућности да се деца баве спортом, покажу таленте, постану добри људи, а поред тога да имају и успешне каријере – навео је Станојевић.

На овом догађају указано је на значај бављење спортом током одрастања, као и на улогу коју спорт има у одржавању здравља у целости.

Сајму спорта присуствовао је и Дане Корица, српски атлетичар, који је такође истакао значај подржавања здравих жвотних навика.

– Важно је да се деца едукују о томе колико спорт утиче на очување здравља. Када се деца од најранијег узраста баве спортом, то им постаје навика. Спорт је здравље и срећа – навео је Корица.

Председник Спортског савеза Београда Небојша Јевремовић нагласио је, да је ове године Сајам спорта посетио већи број деце, те да ће се ова манифестација одржати у 17 општина.