Градска општина Обреновац организовала је бесплатни једнодневни излет за 100 обреновачких пензионера. Наши старији суграђани обишли су манастир Благовештење у Овчар бањи, Меморијални парк Љубић и манастир Вујан.

Милан Марошанин, директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” је поручио да се на простору Овчарско-кабларске клисуре налази велики број православних манастира.

– Многи ће празничне дане искористити да оду на неколико дана на одмор, а Градска општина Обреновац је искористила и овај данашњи дан да пошаље 100 пензионера на једнодневни излет. Лепо је данас бити са њима, леп дан, они весели и жељни провода, а оно што је најважније уживали су у свим овим манастирима које смо данас посетили – рекао је Марошанин и свим суграђанима честитао предстојеће празнике.

Др Милош Пековић, директор Дома здравља Обреновац је истакао важност оваквих програма за најстарије суграђане.

– Морам признати да сам веома задовољан здравственим стањем наших пензионера који су успели да одраде један тест оптерећења пењући се уз успон у манастиру Благовештење. Оно што напомињем јесте да су овакви програми јако битна ствар за наше пензионер. Они на овај начин уживају у природи, комуницирају међу собом и размењују искуства – изјавио је Пековић.

– Желим да напоменем да је блага физичка активност, дружење и здрава исхрана основа дужег живота наших суграђана и надам се да ћемо и у будућности за најосетљивију популацију нашег друштва организовати овакве излете – навео је Пековић.