Потписивање уговора између ПРО ТЕНТ-а и „Електорпривреде Србије“ обезбедиће сигурна радна места, али ће донети и повећање цене рада. Тако је речено одмах по учвршћењу сарадње између ових предузећа, а в. д. директора ЕПС-а Милорад Грчић истакао је да је постигнута до сада највећа вредност радног сата.

„Данас је дефинитивно осигурана егзистенција за више од 2 300 запослених у ПРО ТЕНТ-у. Као што смо пре неколико година 3 700 радника сачували и комплетну производну машинерију у „Колубари Метал“ у Лазаревцу и као што смо пре три месеца успели да сачувамо „Колубару Грађевинар“ у Лазаревцу, а то је ишло по другом рецепту, интегрисали смо их у ЕПС, али су то предузећа која се баве другом делатношћу. Дакле, ми смо у обавези да водимо рачуна о сваком радном месту, да сачувамо свако предузеће, сваку фирму“, рекао је Грчић.

Из Привредног друштва „ПРО ТЕНТ“ истичу да је и овај уговор гарант сигурности и стабилности за све раднике и њихова радна места.

„ПРО ТЕНТ је у протекле две године свакако покушао да оправда то указано поверење кроз квалитет свих услуга које смо пружили у окиру самог система ЕПС-а. У наредном периоду ће ПРО ТЕНТ настојати да овлада новим пословима којима се до сада нисмо бавили и да на тај начин још више продуби и ојача везу са ЕПС-ом“, казао је Слободан Вујичић, директор ПД ПРО ТЕНТ.

Окупљеним радницима данас се обратио и председник Градске општине Мирослав Чучковић. Он је присутне подсетио на ситуацију од пре две године, када ја постојала опасност да ПРО ТЕНТ остане без стратешких уговора са ЕПС-ом и огранком ТЕНТ-а. Чучковић је разлог данашњег окупљања окарактерисао као велику победу и још један заједнички успех.

„Тражили смо подршку за Грчића који је тада био код премијера Србије Александра Вучића и убеђивао га шта ово значи за наш народ. Сви смо тада били заједно на том задатку и моје највеће задовољство данас јесте то што су клинци који су тада били у првим редовима, као што су Слоба, Павле, Урош, свако од вас, били вољни и жељни и одлучни да заштите своју државу. Ми смо тада извојевали другу велику победу, а то је да је Грчић генерални директор ЕПС-а и да брине не само о нама, него и о Лазаревцу, Костолцу и о свим радницима који су тамо. То је порука и њима. Нико неће бити остављен ни у Костолцу, ни у Лазаревцу, ни у „Колубара“ услугама, „Колубара“ угоститељству, ни у осталим предузећима, зато што су ти људи, као што је генерални директор рекао, неправедно избачени из система. Судбина ПРО ТЕНТ-а јесте судбина Обреновца. Оно што смо имали као ситуацију тада, данас више немамо. Имали смо завист онога који не ради, који је гледао у онога који ради и желео његов живот да живи јер нисмо могли сви радити у „Електропирвреди“. Данас када имамо „МЕИ ТУ“, када имамо друга места на којима може да се ради, то је заједнички успех и ја сам убеђен да ћемо у наредним деценијама овог гиганта имати што је могуће јачим, аутомобилског дива у Баричу такође и да ће она жардињера бити таман толико ниска да када се попнете на свој новчаник, будемо сви исти“, казао је Чучковић у свом обраћању.