У току је друга фаза чишћења канала Стара Тамнава у месној заједници Бело Поље. Рдове изводи Јавно водопривредно предузеће ”Београдводе” по налогу Јавног водопривредног предузећа ”Србијаводе” у сарадњи са Градском општином Обреновац. Радове на чишћењу каналске мреже обишли су представници Градске општине Обреновац.

Канал Стара Тамнава пролази кроз 3 месне заједнице Бело Поље, Звечка и Велико Поље.

– Важно је да примарна каналска межа у граду буде очишћена, наиме овде говоримо о ужем центру града, као и о каналима у централним деловима месних заједница – рекао је Иван Кузмић из ЈВП ”Београдводе”.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић навео је, да је дужина каналске мреже на територији општине Обреновац око 400 километара.

– Важно је да редовно чистимо нашу каналску мрежу, а овом приликом пре свега бих захвалио Јавном водопривредном предузећу ”Београдводе”, чије су надлежне службе свакодневно на терену и које заједно са Градском општином Обреновац раде на уређењу каналске мреже на територији наше општине – навео је Стојић.

Овом приликом надлежни су замолили грађане, да не одлажу кабасти отпад у канале, будући да овако одложено смеће умногоме отежава чишћење каналске мреже.

–У близини канала код места Уљарице налази се велика количина кабастог смећа, које планирамо да очистимо – истакао је Кузмић.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Немања Илић нагласио је, да се у непосредној близини налази место на коме грађани могу одложити комунални отпад и тако превенирати настанак већих проблема на мрежи канала, изазваних неадекватним одлагањем комуналног отпада.

Стојић је овом приликом подсетио на ”кабасту суботу”, прву суботу сваког месеца, када је могуће одложити кабасто смеће које тада у потпуности бесплатно односе службе Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”.