Постављањем камена темељца, у Обреновцу је почела изградња стамбене зграде за 28 породица које су у мајским поплавама остале без крова над главом. Објекат се гради под покровитељством Фондације “Дејан Станковић”, уз донацију грађевинског материјала компаније “Кнауф Земун” и транспорта компаније “Линднер”.

– Када је у “Кнауф”-у проглашена “Година menschlichkeita”, што у преводу значи “Година људскости”, нисмо ни помислили да ће нас неприлике у земљи натерати да људскост и докажемо. Срећни смо што широком палетом наших производа можемо да помогнемо изградњи срећније будућности наших суграђана. Гипс картонске плоче са пратећом потконструкцијом у систему суве градње и лепкови за керамику и фасаде из “Кнауф” производног погона у Земуну, само су део асортимана који шлеперски стиже као помоћ – рекао је Дарко Козловачки.

Директор продаје “Кнауф”-а у Србији, Војислав Поповић, регионални директор “Линднер”-а за западни Балкан, додао је:

– Ова донација грађевинског материјала поклон је за све наше суграђане погођене поплавама. Желимо им да што пре изнова изграде свој дом као и да обнове објекте од јавног значаја. Важно је да знају како на нас увек могу да рачунају.

Осим донације за Обреновац, “Кнауф” и “Линднер” упутили су помоћ и житељима Крупња и Љубовије. Укупна вредност донације – грађевинског материјала и транспорта до одредишта – износи 30.000 ЕУР.

Осим стамбене зграде за Обреновчане, захваљујући помоћи “Кнауф”-а и “Линднер”-а, биће помогнута реконструкција Дом културе, симбола Обреновца.

Донација “Кнауф”-а и “Линднер”-а у Србији део је регионалне хуманитарне иницијативе и представља помоћ настрадалима у овогодишњим поплавама у целој Србији.

Извор: http://www.ekapija.com