Традиционална манифестација Градске општине Обреновац и Комисије за културу општине Обреновац ”Обреновачко лето” биће одржана и ове године. Програм манифестације чини ће разноврсни културни и забавни садржаји за публику различитих узрасних категорија.

Овогодишња манифестација ”Обреновачко лето”  почеће у понедељак, 1. јула позоришном представом ”Као да сам те сањао” Позоришта на Теразијама. Представа ће бити одиграна на летњој сцени обреновачке бање са почетком у 20.30 сати.

– Уживаћемо у вечери љубави и музике. Користим прилику да позовем све грађане који желе да погледају представу коју ће извести глумци Позоришта на Теразијама, да дођу и уживају у кабаретској вечери – рекао је председник Комсије за културу Зоран Ћорломановић.

У среду, 3. јула са почетком у 19.00 сати у дворишту Милошевог конака за најмлађу публику биће изведена представа ”Црвенкапа” .

Ћорломановић је најавио за предстојећи период многобројне саджаје за децу, представе за децу, луткарске представе.

– Последње недеље августа у Библиотеци ”Влада Аксентијевић” организоваћемо смотру обреновачких позоришних трупа, које изводе дечије представе – навео је Ћорломановић.

На Малој Раби у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” биће одржани различити програми, концерти култуно-уметничких друштава, док ће се неки концерти одржати у месним заједницама Забрежје, Стублине, Скела и Грабовац.

Од 11. до 14. августа у оквиру Обреновачког лета биће одржани Међународни сусрети .

Програми у оквиру манифестације ”Обреновачко лето” биће бесплатни за грађане.