У насељу Младост у току су радови на чишћењу каналске мреже. Радове изводи Јавно водопривредно предузеће ”Београдводе”. Радове на уређењу каналске мреже обишао је председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић са сарадницима.

Канал у дужини од 4 километра биће очишћен до средине текуће недеље.

– Важно је да канали буду проходни. Муљевити земљани материјал се одлаже, нема загађиваче, што значи да је земља у нормалном стању – рекао је Иван Кузмић из ЈВП ”Београдводе”.

Станојевић је истакао, да је редовно уређење каналске мреже управо добра припрема за предстојеће кишне периоде.

– На овај начин делујемо превентивно. Морамо имати добру комуникацију са ЈВП ”Београдводе”, који одржавају ову каналску мрежу и водотокове другог реда. Користићемо повољне временске услове за одржавање каналске мреже са циљем да иста буде чиста и проходна – навео је Станојевић.

Такође, он је позвао грађане да пруже лични допринос у одржавњу проходности каналске мреже, тако што ће комунални отпад одлагати на местима која су за то предвиђена.

Председник Савета месне заједнице Кртинска Бранко Јевтић овом приликом подсетио је, да су у претхоном периоду обављани радови на чишћењу депоније између насеља Кртинска и Младост.

– У току су радови на уређењу центра месне заједнице где се ради на пресвлачењу асфалтног слоја, изградњи нових тротоара и паркинг места, а од данас почињемно са радовима на уређењу каналске мреже. У интересу је свих нас, да канали буду што је могуће уређенији и проходнији – рекао је Јевтић.