Данас су на спомен обележју у градском парку положени венци палим борцима у ратовима деведесетих година прошлог века. Венце су положили представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, пензионера, политичких странака и грађани.

Присутни су минутом ћутања одали почаст страдалим борцима, а потом се свим присутним грађанима обратио председник Градске општине Обреновац Милорад Грчић.

– Савременици смо ратова 90-тих година, те је сасвим разумљиво да нас боле последице страдања у овим борбама. Страдања која су Срби доживели 90-тих година, део су плана западних сила који траје преко стотину година. Важно је да никада не заборавимо злочине почињене према српском народу, јер то је једино оно што би нас могло сачувати од будућих трагичних догађаја. Сведоци смо дешавања у Сребреници, као и свих покушаја да нас изнова дискредитују и оптуже, иако смо ми страдали. Зато је важно да се сећамо жртава из свих претходних ратова. У ратовима 90-тих година страдали смо од народа са територије које су Срби ослободили пре 100 година – рекао је Грчић.

Он је овом приликом поручио да генерације које долазе, морају радити на очувању историје Србије од заборава, те да никада не доведемо у питање сећање на страдале у борбама за слободу нашег народа.