Поводом обележавања Дана устанка народа Србије против нацистичке Немачке у Другом светском рату, данас су положени венци на спомен облежје у месним заједницама Звечка и Мала Моштаница. Полагањем венаца, одата је почаст борцима који су изгубли животе током Другог светског рата, а венце су положили представници Градске општине Обреновац, Савета месних заједница и представници борачких организација.

Председник Скупштине општине Обреновац Милорад Јанковић нагласио је да представници Градске опшштине Обреновац сваке године полажу венце на спомен облежја борцима који су страдали у борбама за слободу Србије.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић подсетио је да су 20. век обележили ослободилачки ратови.

– Од почетка па до краја 20. века водили смо разне битке како бисмо пружили отпор окупаторима и борили се за слободу нашег народа. Мала Моштаница, као и све друге месне заједнице имале су своје борце који су учествовали у Другом светском рату, борили се против окупатора, а ово је један од начина да искажемо поштовање за оно што су урадили за српски народ. Имена која се налазе на овом споменику су имена људи који су рођени овде, живели су овде и борили се за слободу Мале Моштанице, Барича, Умке, али и целог Београда и Србије – навео је Станојевић.

Он је овом приликом нагласио, да је од изузетног значаја да чувамо историју од заборава, да обележавамо историјски важне датуме.