У општини Обреновац и ове године одржана је традиционална манифестација Петровдански вашар. Након 2 дана вашара, од поноћи 13. јула, службе Јавног комуналног предузећа и неопходна механизација, ангажоване су на чишћењу градских улица, како би исте до 5.00 сати биле спремне за несметано одвијање саобраћаја.

Након ове посећене манифестације, на градским улицама и простору Вашаришта остају гомиле смећа, те је неопходно ангажовати додатну механизацију, како би се централне и околне улице очистиле.

– Обавеза Јавног комуналног предузећа ”Обреновац”, након сваког вашара је да у што је могуће краћем року, доведе све градске улице у првобитно стање. Наши радници су на терену, њих 20, две цистерне, чистилица, ауто смећар. Након сваког вашара очисти се у просеку између 38 и 45 тона смећа. Лепо је време, велики број људи је изашао, што ми је драго, а Јавно комунално предузеће одрадиће посао како треба – рекао је директор Јавног комуналног предузећа ”Обреновац” Милан Марошанин.

Члан Већа општине Обреновац Иван Стојић нагласио је, да је и овај Петровдански вашар посетио велики број грађана.

– Ове године имали смо успешну сарадњу са продавцима са вашара, те је већи број њих прихватио наше сугестије у вези са одлагањем отпада. Међутим, постоји и неки број неодговорних људи, који нису разумели да је потребна сарадња, како бисмо сви били задовољни када се манифестација заврши – навео је Стојић.

Заменик председника Градске општине Обреновац Милош Станојевић истакао је, да је Петровдански вашар једна од најпосећених манифестација у општини Обреновац.

– Током пролећа организовали смо радове на Вашаришту, како бисмо тај простор додатно уредили и припремили за овакве и сличне манифестације. Радимо на томе да унапредимо услове за одржавање свих манифестација, како би исте било што је могуће безбедније, али и како би град након завршених организованих догађаја, могао нормално да функционише. Морамо наставити са развојем манифестације Петровдански вашар, јер је она једно од обележја Обреновца – рекао је Станојевић.