Градска општина Обреновац и Канцеларија за младе општине Обреновац и ове године организује летње радионице за децу и младе. Током лета 2024. године у оквиру програма неформалног образовања реализоваће се 10 бесплатних радионица под називом ”Обреновац–град знања”. Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета.

Деца и млади из Обреновца имаће прилику да похађају радионице Улицама Обреновца, Прављење игрица у Scratch-у, Калиграфија (лепо писање), Роботика, Радионица џеза и комерцијалног плеса, Креативна радионица, Са науком на ТИ, Радионица кратког филма, Основе плеса-Танго и салса.

Од понедељка, 1. јула почела је са реализацијом радионица Прављење игрица у Scratch-у, а први час ове летње радионице посетио је начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски, који је том приликом поздравио младе Обренвчане и њихове предаваче и поручио им да је пред њима лето које ће обележити различити занимљиви програми намењени деци и младима.

– Ове године, као и претходних интересовање младих за бесплатне радионице током лета је велико. Ове године за похађање летњих радионица пријавило се више од 300 младих суграђана. Млади су заинтересовани за наше програме, што је и наш циљ – рекао је Богдановски.

Он је овом приликом истакао да су летње радионице прилика да млади активно проведу слободно време током летњег распуста.

– Радионица Прављење игрица у Scratch-у популарна је међу младима, радионица је посећена и квалитетна. Ми ћемо и у будућности ослушкивати потребе младих, те ћемо програме креирати на основу њихових интересовања и потреба. Ове године млади ће имати на располагању још 9 квалитетних радионица, међу којима је и радионица Улицама Обреновца, где ће наши млади суграђани добити прилику да упознају историју Обреновца. Такође, радионица Калиграфије научиће полазнике лепом писању, а приликом реализације ове радионице сарађиваћемо са црквом у Обреновцу – навео је Богдановски.

Он је нагласио, да је програм летњих радионица креиран тако да задовољи потребе младих суграђана раличитих интересовања.