Полицијска станица Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине организовала је манифестацију ”Дан полиције у природи са спортом, културом и екологијом”. Оджавање манифестације подржали су Градска општина Обреновац и Предшколска установа ”Перка Вићентијевић”.

Учешће на манифестацији одржаној поводом Дана полиције узели су представници спортских клубова, културно-уметничких друштава, балетских школа, удружења грађана.

Сви учесници окупили су се око заједничке идеје, промоције културе, спорта и екологије.

Манифестацију  ”Дан полиције у природи са спортом, културом и екологијом” посетила су деца из Предшколске установе ”Перка Вићентијевић”.

Деца су имала прилику да се забаве у природи, али и да науче нешто ново о раду полиције, безбедном учествовању у саобраћају, али и да се упознају са различитим спортским дисциплинама, удружењима која промовишу, културу, екологију и спорт.

 

– Претходне две године, догађај поводом Дана полиције организовали смо у Арборетуму и с обзиром на позитивне реакције, одлучили смо да ову манифестацију мало проширимо. Идеја је да деци омогућимо дружење са полицијом. Наиме, циљ је да стекнемо поверење деце, да упознају полицију и наш рад – рекла је полицијски службеник Тамара Мирковић.

Она је захвалила Градској општини Обреновац и Јавном пшредузећу за заштиту и унапређење животне средине на подршци, као и аутопревозницима ”Банбус”’, Транс-југ” и ”Стрела”, који су децу из вртића довезли на место догађаја.

Учешће на манифестацији узели су и представници Агенције за безбедност саобраћаја, који су и овом приликом деци кроз различите анимације указали на значај безбедног учествовања у саобраћају.

Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић навео је, да је ова манифестација била прилика да деца бораве у природи, да се друже и стичу нова знања.

– Извели смо децу из градског центра, омогућили им забаву и дружење, али и приближили смо им полицију и њихов посао. Важно је да деца у најранијем узрасту стекну поверење у полицију, јер су то људи који брину о безбедности грађана – рекао је Станојевић.