Извиђачки одред ”Звездан Недељковић” и ове године организовао је традиционални сусрет извиђача ”Звезданови дани”. Извиђачи из целе Србије добили су прилику да упознају општину Обреновац и њену околину. Овај догађај подржала је Градска општина Обреновац.

Из извиђачког одреда ”Звездан Недељковић” наглашавају да су Обреновац посетили извиђачи из Србије и Републике Српске.

– На овогодишњим ”Звездановим данима” биће 124 учесника, који ће обићи 6 база где ће изводити извиђачке вештине, попут примене чворова, дизања шатора, сигнализације, паљења ватре, те ће кроз ове активности упознавати и Обреновац – навео је старешина 7. ”Звезданових сусрета” Слободан Радојичић.

У плану је да у оквиру овог догађаја, извиђачи посете Арборетум, Авантура пак, Перило, Основну школу ”Јефимија”, а Радојичић је искористио прилику и истакао значај оваквих окупљања, како са аспекта неформалног образовања, тако и са стране дружења у природи, на отвореном.

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је да извиђачке одреде чине млади људи који настоје да очувају природу.

– Ови млади људи се труде да очувају природу, али и да науче нешто ново, покажу своја знања која се односе на понашање у природи – рекао је Богдановски.