У недељу, 23. јуна Градска општина Обреновац и Црква Силаска Светог Духа на апостоле обележиће празник Тројице.  Након Литургије у цркви, литија ће се кретати градским улицама до зграде Градске општине Обреновац.

Поводом обележавања славе општине Обреновац, Грaдска општина Обреновац организоваће дечији фестивал фолклора у суботу, 22. јуна у Стублинама и у недељу, 23. јуна на Малој Раби.

– Код Дома у месној заједници Стублине од 18.00 сати у суботу, 22. јуна наступиће 14 културно-уметничких друштава. У недељу, 23. јуна такође од 18.00 сати показаће своја знања мали фолклораши узраста до 16 година. Ове године наши гости на слави и фестивалу биће културно-уетничко друштво из Бугарске – рекао је председник Комисије за културу Зоран Ћорломановић.

Наредног викенда планирано је одржавање фестивала Ђерам.

– У суботу, 29. јуна са почетком у 18.00 сати у Дому у месној заједници Ушће наступиће 5 културно-уметничких друштава  са територије Србије, Републике Српске и Хрватске, у питању су српска културно-уметничка друштва која ће представити културну баштину својих крајева – навео је Ћорломановић.