Данас су припадници 204. ваздухопловне бригаде посетили Основни школу “Јефимија” у Обреновцу и том приликом упознали ученике ове школе са историјом ваздухопловства у Србији.

Припадници Ваздухопловне бригаде који су вршили спасавање током мајских поплава слетели су хеликоптером војске МИ 8 у непосредној близини школе, на ком је било евакуационо место током 16. и 17. маја.

– На наше велико задовољство данас смо овде са ученицима ОШ “Јефимија” како бисмо показали да је било доста недаћа и несреће које су задесиле ове ђаке и мештане овог краја. Много пута смо слетели на ову позицију овде и драго ми је да је данашњи повод много лепши него у мају – рекао је мајор Ненад Стевић, портпарол 204. ваздухопловне бригаде.

Чланица Већа градске општине Обреновац Олга Миросављевић рекла је да је почаствована што је данас са херојима који су спасили огроман број Обреновчана током поплава.

– Желим да се захвалим свим припадницима Војске Србије, а нарочито припадницима 204. Ваздухопловне бригаде који су током два дана евакуисали помоћу хеликоптера преко 4000 Обреновчана. Они су данас децу која похађају ову школу упознали са историјом ваздухопловства у Србији и дружили се са њима. Највећа атракција био је хеликоптер којим су дошли пилоти и припадници Војске у који су могла да уђу деца и разгледају га – казала је Олга Миросављевић.

Припадници 204. ваздухопловне бригаде поклонили су 204 књиге школској библиотеци и уручили две награде ученицима који су учествовали  на литерарном конкурсу који је био организован за ученике ОШ “Јефимија”.
 
Данашње дружење организовано је у оквиру акције “Ваздухопловци у основној школи”. Иницијатива је настала као резултат жеље наставника и ученика да се друже са пилотима који су били ангажовани на спашавању грађана током мајских поплава.
 
{youtube}ziB63caHUl4{/youtube}