Представници Градске општине Обреновац, Града Београда, ЈП “Београд пут” и Секретаријата за саобраћај обишли су радове на реконструкцији Моштаничке улице у МЗ Мала Моштаница. Комплетна реконструкција Моштаничке улице биће завршена током наредне недеље, а након тога машине ће се преселити у МЗ Стублине где ће се изводити радови на реконструкцији Кружног пута.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је поред асфалтирања у Моштаничкој улици најавио и остале инфраструктурне радове.

– Оно што смо обећали када смо почели ову улицу је да ћемо завршити, а након тога да ћемо прећи у Стублине на кружни пут који је зрео за реконструкцију, јер велики број људи из Стублина користи тај путни правац – казао је Станојевић.

– Важно је да путна инфраструктура Обреновца буде добра и квалитетна, ако се вратим само неколико месеци уназад  радило се свакодневно на изградњи некатегорисаних путева. Велики успех је постигнут јер је све мање и мање некатегорисаних путева који ће требати да се раде. Мораћемо да наставимо истим темпом како би дошли до сваке куће – навео је Станојевић.

– Ми сада правимо планове за изградњу Пијачне улице која ће пролазити поред нове пијаце и која ће исправити део Гембешове улице где се ствара застој и тако ћемо уредити централни део Обреновца. Та улица после изградње пијаце мора да засија и да нашим суграђанима пружи прилаз до нове и савремене пијаце. У току ове године спремамо јавну набавку за нову количину асфалта како би наставили акцију ”Пут до сваке куће” и ова година ће бити онаква каква је и почела, вредно смо почели тако ћемо и завршити, јер морамо да одговарамо на потребе наших суграђана – закључио је Станојевић.

Иван Лазаревић, председник Савета месне заједнице Мала Моштаница је нагласио да је Моштаничка улица највећа у овој месној заједници и додао да се радови одвијају планираном динамиком.

– У Моштаници се активно ради, струганим асфалтом смо прeсули седам некатегорисаних путева и још седам ћемо асфалтирати, радимо плато око цркве, асфалтирамо гробље, а од октобра крећемо у изградњу капеле – поручио је Лазаревић.