Под слоганом “Обреновац, наша општина за бебе и маме” на шест локација на територији општине Обреновац постављене су клупе за дојење, храњење и пресвлачење беба. Постављање клупа су заједнички спровели ЈКП “Паркинг сервис” и Градска општина Обреновац са циљем да се бебама и мамама олакша боравак ван свог дома. Клупе су постављене у обреновачким насељима Дудови, Ројковац и Сунце, дуж бициклистичко-пешачке стазе, уз канал Купинац и Градском парку.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је важно да се пажња посвећује младим родитељима.

– Јако је битно да родитеље подржавамо у овоме, односно да имају где да пресвуку дете када дођу у центар града или било где на ободу. Важно је и да на Сточњаку, Дудовима и Рватима имамо овакве локације где би родитељи могли да брину о својој деци, како их не би више пресвлачили по клупама и колицима већ на оваквим адекватно припремљеним просторима – навео је Станојевић.

– О потреби дојења и свим тим стварима које прате одгој детета су причала стручна лица, али опет са стране родитеља моје је да пружим подршку свим младим родитељима да воде рачуна о томе и да се што више опредељују за природно дојење деце. Поред карата које Паркинг сервис даје за младе родитеље планирамо да уведемо још неке нове акције за њих, јер је важно да подржавамо породице у Обреновцу – закључио је Станојевић.

Др Милош Пековић, директор Дома здравља Обреновац је рекао да све надлежне установе овом акцијом показују да је породица основна градивна и функционална јединица друштва.

– Као што нам је ћелија основна градивна јединица организма, тако и ми морамо да развијамо породицу, јер само јака и здрава породица може бити темељ и основ здравог друштва – казао је Пековић.

Игор Вујичић, директор ЈКП ”Паркинг сервис” је подсетио да су за све младе родитеље обезбеђене бесплатне беби паркинг карте.

– Данас смо овде поводом постављања клупа за дојење, храњење и пресвлачење беба под слоганом “Обреновац, наша општина за бебе и маме”. Циљ постављања ових клупа је да се олакша несметан боравак бебама и мамама када се налазе ван дома. Клупе су конструкције тако да су прилагођене бебама и својим изгледом се разликују од осталих клупа. Замолио бих све суграђане да воде рачуна о овим клупама, да их чувају и да их учине доступним онима због којих смо их и поставили – изјавио је Вујичић.