На реци Сави у Забрежју, ККК ”Забрежје” под покровитељством Градске општине Обреновац, организовао је 34. Видовданску регату. Догађај је почео у 10.00 сати свечаним отварањем након чега су уследиле трке у различитим категоријама.

Милош Станојевић, председник Градске општине Обреновац је истакао да је за кајак и кану велико интересовање деце и младих.

– Овде је преко 300 такмичара и то показује колико је ова манифестација значајна за наш град и наш задатак је да је одржавамо и омасовимо како би што већи број деце одавде почео да се бави овим спортом. Јако је битно да је ово олимпијска година и ја се надам да ће неко од ових малишана видети себе у овом спорту и да ће вредно тренирати, како би дошли до олимпијске норме и медаље – казао је Станојевић.

– Оно што је нама јако битно је да кроз програм ”Еко динар” наставимо да подржавамо не само кајакаше већ све спортисте у Обреновцу како би имали не само добре успехе у спорту већ како би имали здраву и активну омладину, јер они су будућност нашег града и ми на овај начин морамо да их подстичемо да се баве спортом – изјавио је Станојевић.

Драгослав Обадић, председник ККК ”Забрежје” је рекао да је Видовданска регата у самом врху кајакашког и кану спорта.