У Термоелектрани “Никола Тесла“ А у Обреновцу јуче је уништено 565 килограма наркотика-хероина, марихуане, хашиша и семенки канабиса, чија укупна вредност на нелегалном тржишту износи око милијарду динара или нешто више од 8,5 милиона евра.

Спаљивању дроге у котлу блока А-4 присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар здравља Златибор Лончар и директор Полиције Милорад Вељовић, као и директор ПД ТЕНТ Чедомир Поноћко са сарадницима.

– Реч је о наркотицима за које су издати налози виших судова у Нишу и Краљеву и где постоје извршне пресуде у случају њихове заплене, а део те количине од 565 килограма чека на уништење још од 1995. године – прецизирао је министар Небојша Стефановић.

Истакавши да је по други пут у последњих петнаест година уништавање наркотика обављено на транспарентан начин, уз присуство представника надлежне државне комисије и медија, министар Стефановић је најавио да ће се у наредном периоду овакве акције бити организоване много чешће, наравно, у складу са важећим еколошким стандардима и без икаквих ризика по здравље грађана. Према његовим речима, посвећеност државе и Министарства унутрашњих послова борби против нарко дилера је неопоредиво већа него у неким прошлим временима, о чему, како је нагласио, говори и повећан интензитет заплене у последњих шест месеци “нарочито хероина, који представља велику опасност по нашу децу“.

– Ако желимо да имамо здравије грађане Србије, а посебно децу, и ако имамо податак да је 8% млађих од 16 година већ пробало дрогу, мислим да су то забрињавајуће бројке и морамо да урадимо све што је до нас да се ти показатељи промене. Ми у Министарству здравља наставићемо да инсистирамо да, уз транспарентност и поштовање процедуре која је спроведена, уништавање наркотика буде још чешће, боље и транспарентније, јер је то у интересу читаве заједнице – поручио је Златибор Лончар.

Извор: http://www.tent.rs

{youtube}2ztK21o8O5U{/youtube}