Сваке године поводом обележавања Дана градске општине Обреновац, 20. децембра, додељује се јавно признање појединцима и институцијама у знак захвалности за остварења и достигнућа у различитим областима.

Узимајући у обзир елементарну непогоду – поплаву, која је у мају ове године погодила општину Обреновац, и која је изнедрила хероје, углавном непознате и анонимне, општина Обреновац је одлучила да их пронађе, да им се захвали и отргне од заборава.

Због тога ће ове године јавно признање бити упућено свим херојима, именом и презименом, који су помогли у спашавању живота и имовине Обреновчана, како би нас за сва времена подсећали на своја херојска дела и служили као пример другима.

Општина Обреновац позива грађане Обреновца да кандидују оне за које имају сазнања да су помагали и да су се својим херојством нарочито истакли током евакуације за време поплава. Кандидују се појединци, без обзира да ли су са територије Градске општине Обреновац или не, јер су институције које су дале свој допринос познате.

Грађани предлоге треба да доставе у писменој форми, са образложењем и подацима о кандидату, као и о делу због ког се кандидат предлаже за “херојско дело“. Предлози се достављају Градској општини Обреновац, ул. Вука Караџића бр.74, у року од 15 дана од дана упућивања овог позива. На коверти је потребно написати назнаку “Предлог за хероје“.

Молимо грађане да испод достављеног предлога оставе своје контакт податке и број телефона, уколико буде потребе за допуном достављеног предлога.

Уколико грађани нису у могућности да доставе предлог у писаној форми, из било ког разлога, могу доћи лично у канцеларију број 14 (Александар Лукић) у зграду ГО Обреновац (ул. Вука Караџића бр.74), сваког радног дана у радно време ГО Обреновац, како би усмено верификовали своје предлоге.

Сви пристигли предлози биће упућени надлежној комисији на даљу процедуру. Након тога, председник Градске општине Обреновац ће донети одлуку и позвати хероје на Дан градске општине Обреновац и јавно им изразити захвалност.

{youtube}xkeJvv8zgWE{/youtube}