20160922 101312 mala

20160922 101312 malaЈКП „Градска чистоћа” сваке године организује акцију „Избор за најуредније школско двориште”. Основна школа „Јефимија” је ове године у конкуренцији од 36 пријављених школа освојила треће место.

Уређеност и величина дворишта су пресудили да ова школа добије вредне награде. Захваљујући сарадњи ученика и руководства школе са Јавним комуналним предузећем „Обреновац”, ОШ „Јефимија” је добила нову клупу за салу за физичко васпитање, а ђаци прваци школски прибор. Награде је испред ЈКП „Градска чистоћа” уручио Милош Симић.
 
20160922 103045 mala
 
Јелена Ракић, шеф Кабинета председника општине Обреновац, казала је да је општина поносно на успех који је постигла ОШ „Јефимија” и на изглед свих осталих образовних институција у Обреновцу.
 
– Имамо обновљено школу у Пољанама и потпуно нову Гимназију и ту нећемо стати. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је дао налог да се у овој школској години унапреди систем образовања изградњом фискултурних сала у местима Грабовац и Звечка – казала је Ракић.
 
Директорка Основне школе „Јефимија” Биљана Десанчић нагласила је да је та школа била прихватни центар за време поплава и да је школско двориште било потпуно уништено. 
 
– Успели смо да се подигнемо и доведемо школу на овај ниво и то је разлог више да будемо поносни. Немамо ниједан графит, ученици чувају цвеће, ниједно дрво није поломљено и то је разлог зашто смо поносни и на наше ученике – изјавила је Десанчић.

ЈКП „Градска чистоћа“ организује ово такмичење у сарадњи са Секретаријатом за образовање града Београда и оно има за циљ подстицање свести код деце колико је важно водити рачуна о животној средини.

 
{youtube}twpwWJrgGYI{/youtube}