Obrenovac2

Obrenovac2СОС Дечија села, као организација која више од 10 година ствара и помаже породице, обележила је данас на Градском тргу у Обреновцу Међународни дан породице низом активности, којима се указује на значај породице за друштво и важност породице за правилан раст и развој детета.

Посетиоци су имали прилику да се упознају са активностима Центра за подршку породици, док су најмлађи могли да уживају у музици и играма које су за њих припремили аниматори.

Највише интересовања изазвало је организовано фотографисање на штанду. Обреновчани су имали прилику да се фотографишу са порукама које указују на све важне улоге које породица има за појединца и друштво, као и на важност породичних вредности. Фотографије ће бити објављене на Фејсбук страници ове фондације.

Међународни дан породице, 15. мај, обележава се широм света од 1993. године, када га је Генерална Скупштина Уједињених нација установила са циљем да охрабри земље чланице да препознају потребу за оснаживањем породице као институције.

СОС Дечија села Србија присутна су у Обреновцу од 2014. године, најпре кроз пројекат „Сигуран свет за децу“, који је за циљ имао смањење ефеката несреће на децу и њихове породице у поплављеним подручјима и утицај на бржи опоравак и развој заједнице. Паралелно са пружањем ургентне помоћи, основан је и Центар за подршку породици, у коме је до сада 136 породица и 350 деце добило подршку кроз индивидуално саветовање, обуке за јачање родитељских вештина, креативно-едукативне радионице и друге видове психосоцијалне подршке.

{youtube}FFpAyPFKWXk{/youtube}