Комисија за сарадњу са невладиним организацијама и омладином, на седници одржаној 09.05.2016. године, на основу члана 17. Правилника о начину финансирања пројеката удружења средствима буџета градске општине Обреновац VIII-01 број 020-4/39 од 29.05.2015. године, по спроведеном конкурсу расписаном 16.03.2016. године, утврђује

 ИЗВЕШТАЈ
ПО СПРОВЕДЕНОМ ЈАВНОМ КОНКУРСУ ЗА УЧЕШЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У ФИНАНСИРАЊУ
СТАЛНИХ ТРОШКОВА ФУНКЦИОНИСАЊА УДРУЖЕЊА ИЗ ОБЛАСТИ БОРАЧКО- ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ИЗ БУЏЕТА ГО ОБРЕНОВАЦ ЗА 2016. ГОДИНУ 

I

 На јавни конкурс расписан Одлуком председника градске општине VIII – 01 бр. 020-4/19 од 16.03.2016. године за финансирање удружења из области борачко-инвалидске заштите средствима буџета градске општине Обреновац за 2016. годину, стигло је 4 пријаве борачко-инвалидских удружења, и то:

 1.Удружења ратних војних инвалида свих ратова општине Обреновац. Оцењено је да је приложена документација комплетна.

 2. Савеза потомака ратника Србије 1912.-1920. године – Општинска организација „Војвода Живојин Мишић“ Обреновац. Оцењено је да приложена документација није комплетна.

 3.Савеза удружења бораца народно ослободилачког рата општине Обреновац. Оцењено је да је приложена документација комплетна.

 4.Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Обреновца. Оцењено је да је приложена документација комплетна.

II 

Од укупно 4 пријавe на конкурс, Комисија предлаже да се 1 пријава одбаци из разлога што уз пријаву није поднета комплетна документација, односно није поднета у складу са прописаним административним условима, и то пријава:

  1. Савеза потомака ратника Србије 1912.-1920. године – Општинска организација „Војвода Живојин Мишић“ Обреновац.

III 

ПРЕДЛОГ РАНГ ЛИСТЕ О ИЗБОРУ УДУЖЕЊА ИЗ ОБЛАСТИ БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ КОЈА ЋЕ СЕ ФИНАНСИРАТИ  ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2016. ГОДИНИ, СА ИЗНОСОМ СРЕДСТАВА 

Предлог Комисије је да се расположива средства из буџета опредељена за расподелу по конкурсу за 2016. годину, одобре  у траженом износу, на основу релевантности – квалитета пројекта и годишњег плана активности и утврђен је следећи предлог ранг листе:

 1.Удружењу ратних војних инвалида свих ратова општине Обреновац, предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 100.000,00 динара.

 2.Савезу удружења бораца народно ослободилачког рата општине Обреновац, предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 100.000,00 динара.

 3.Удружењу ратних и мирнодопских војних инвалида Обреновца, предлог је да се определе тражена средства у укупном износу од 100.000,00 динара.

  IV

Учесници конкурса су имали право приговора у року од 3 дана од дана објављивања предлога ранг листе, који је истекао 06.05.2015. године. У достављеном року није било приговора на предлог ранг листе и утврђена је коначна ранг листа.

На основу коначне ранг листе предлаже се доношење одлуке о избору по конкурсу и додели средстава носиоцима пројекта из тачке III овог Извештаја, чија је укупна вредност 300.000,00 динара.

Истовремено се предлаже и одбацивање пријаве Савеза потомака ратника Србије 1912.-1920. године – Општинска организација „Војвода Живојин Мишић“ Обреновац,  где је оцењено да приложена документација није комплетна.

Одлуку о избору удружења из области борачко-инвалидске заштите која ће се финансирати из буџета градске општине Обреновац на основу коначне ранг листе уз прибављено мишљење Већа градске општине Обреновац донеће председник градске општине.

Решење о додели средстава на основу Одлуке о избору пројеката донеће председник градске општине.

Удружења из области борачко-инвалидске заштите, којима буду опредељена средства из буџета градске општине Обреновац, по овом конкурсу, су дужна да на обрасцима који ће бити приложени уз Уговор, достављају наративне и финансијске месечне извештаје (у року од 7 дана по истеку месеца) и завршни извештај (након реализације пројекта, најкасније у року од 15 дана).

Одлуку о избору по Јавном конкурсу за учешће ГО Обреновац у финансирању сталних трошкова функционисања удружења из области борачко-инвалидске заштите из буџета ГО Обреновац за 2016. годину можете погледати овде
Одлуку о одбацивању пријаве на конкурс за финансирање удружења из области борачко-инвалидске заштите средствима буџета градске општине Обреновац за 2016. годину можете погледати овде.
Закључак можете погледати овде