VUL 9862 Small

VUL 9862 SmallЈавно комунално предузеће Топловод” изградило је топлотну подстаницу која ће напајати топлотном енергијом 70 кућа у Селенића крају у Белом Пољу. 

Директор тог предузећа Борис Ивковић рекао је да је изградњом подстанице исправљена неправда према становницима овог дела Белог Поља.
 
– Они су требали да добију грејање по свим принципима, инжењерским, хидрауличким и урбанистичким. Овим путем крећемо у ширење топлификационе мреже и у овом делу Белог Поља. Енергију тражимо са три извора, како би се 70 кућа квалитетно грејало наредне грејне сезоне. Осим овог дела, тренутно се изводе радови на још три локације у Обреновцу.  На топлотној подстаница 53 изводимо радове на секундарној мрежи. Топлотна подстаница у Забрежју је подигнута и урађен је пројекат, али је потребно препројектовати га, јер су грађани након поплаве проширили своје објекте. Потпуно је реално да се у овој грађевинској сезони заврши пројектовање, добијање дозвола и решавање трасе за подстаницу у Белом Пољу, што и јесте највећи део посла. Након тога крећемо у изградњу секундарне топловодне мреже и прикључење запостављених житеља Белог Поља на грејање –  казао је Ивковић.
 
VUL 9891 Small
 
Мирослав Руњајић, житељ Белог Поља, који је донирао део плаца за изградњу топлотне подстанице рекао је да је коначно и средина улице у Белом Пољу добија грејање. 
 
– Почетак улице и крај улице има грејање, а средина нема. Сада смо и и ми коначно дошли на ред. Желим да се захвалим свима који су учествовали у овоме и омогућили нам да коначно добијемо грејање – казао је Руњајић.
 
{youtube}Kdw68uoCsRg{/youtube}