После више од годину дана од поплаве која је погодила општину Обреновац чланови Хуманитарне организације „Лајф Лајн” из Чикага и Хуманитарне организације принцезе Катарине Карађорђевић поново су обезбедили помоћ за становнике Забрежја.

Пакети хране и бела техника који су стигли су помоћ из дијаспоре, а вредност донације је три милиона диинара.

Њено величанство принцеза Катарина Карађорђевић рекла је да је била у Месној заједници Забрежје и за време поплаве прошле године. 
 
– Са мојим мужем, престолонаследником Александром, сам за време поплаве обишла Забрежје и видела страхоту коју је поплава донела. Били смо јако тужни тада, али смо успели да прикупимо помоћ за становнике Забрежја. Организација „Лајф Лајн” и људи који су чланови те организације су прикупили ову помоћ, разоварали су са доста људи и пренели поруку каква катастрофа се догодила у Обреновцу. Ја сам јако поносна на њих и на све оно што су урадили за Обреновац – казала је принцеза Катарина.
 
Соња Огризовић из организације „Лајф Лајн” рекла је да није било лако све реализовати.
 
– Ми смо чули за катастрофу, али размере катастрофе нисмо могли да схватимо. Принцеза Катарина нам је пренела лична искуства са терена и рекла шта је потребно донирати. Ја сам се игром случаја прошле године нашла у Београду и могла сам да видим шта је тачно потребно вама овде у Обреновцу. Удружили смо се, јер сами ништа не можете направити. Разговарали смо у Сједињеним Америчким Државама са свима који били вољни да помонгу и прикупљали смо средства за помоћ. Не постоје врата на која нисмо закуцали и данас смо овде и надамо се да ће наша скромна помоћ помоћи људима да део свог живота врате у нормалу – рекла је Огризовић.
 
{youtube}gy6yYeSXi9M{/youtube}