Градска општина Обреновац и Црквена општина Обреновац обележавају у недељу, 31. маја, своју славу Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице. Тим поводом ће у обреновачкој цркви у 8.00 часова бити служена Света архијерејска литургија после које ће бити организована литија.
 
У литији ће традиционално, поред свештенства и представника општине, учествовати и грађани Обреновца, као и учесници 14. Дечјег фестивала фолклора. Литија ће се кретати устаљеном трасом, обреновачким улицама Краља Петра, Вука Караџића и Милоша Обреновића. Током литије биће читане молитве за мир, напредак и благостање становника Обреновца.
 
Литија креће у 10.00 часова из порте обреновачке цркве, док ће испред зграде општине Обреновац бити обављено сечење славског колача.
 
У холу општине ће након резања славског колача бити приређен коктел, док ће литија симболично затворити круг у порти обреновачке цркве. 
 
У недељу, у 13.00 часова, на Градском тргу биће одржан концерт у оквиру Дечјег фестивала фолкора. На фестивалу ће учествовати око 500 играча узраста од 7 до 14 година. Од обреновачких културно-уметничких друштава публици ће се представити: ЦОТК „ТЕНТ”, КУД „Драган Марковић” Забрежје, КУД „Прва Искра” Барич, КУД „Круна” Велико Поље, КУД „Стублине” и КУД „Милоје Бељинац” Скела.
 
Фестивал се организује под покровитељством Комисије за културу општине Обреновац.