У недељу, 31. маја, више од пет стотина најмлађих чланова ансамбала обреновачких културно-уметничких друштава са гостима проћи ће у литији централним градским улицама, поводом прославе славе градске и црквене општине Обреновац.

На тај начин, као и концертом на Градском тргу у оквиру Дечјег фестивала фолклора, обележиће се црквена и слава Градске општине Обреновац Силазак Светог Духа на апостоле – Тројице.

Бојана Вуловић, члан Организационог одбора манифестације Дечји фестивал фолклора, позвала је све грађане да се придруже манифестацији.

– Преко пет стотина деце учествоваће у литији и имати концерт након тога. Позивамо све грађане да се придруже и узму учешће у литији јер ће то бити јако лепа слика Обреновца – казала је Вуловић.
 
Ненад Мандић, члан Уметничког савета манифестације Дечји фестивал фолклора, најавио је програм фестивала.
 
– Главни концерт ће се одржати у недељу, 31. маја, на Градском тргу у 13 часова. Литија креће у 10 часова из обреновачке цркве, у  10:30 је предвиђено сечење славског колача у згради општине. Након официјалног дела планирани су концерти дечјих ансамбала. Овогодишњи Дечји фестивал фолклора је скромнији, јер је претходних година трајао и по три дана. Ове године траје два дана, а на њему ће учествовати локална друштва и неколико гостујућих друштава. У суботу, 30. маја, у Дому културе у Стублинама одржаће се концерт културно-уметничких друштава „Круна” и „Прва Искра” са гостима – рекао је Мандић. 
 
{youtube}i7ZNEMOVBKI{/youtube}