После завршене реконструкције филтера на затвореном базену, прошле недеље су почели радови на реконструкцији филтера за пречишћавање воде на отвореним базенима Јавног предузећа Спортско-културни центар ”Обреновац”.

Рок за завршетак радова је 40 дана, а председник општине Обреновац је данас са својим сарадницима обишао радове.

Том приликом је председник општине Мирослав Чучковић објаснио да је обнова Спортско-културног центра, након готово три деценије од његовог постојања, осмишљена у фазама и да се те фазе јасно реализују.

– Завршили смо реконструкцију позоришне бине, тендер за реконструкцију Соколског дома, готови су филтери на унутрашњим базенима, а сада се раде филтери на спољашњем базену. Када се заврше ови радови и крене летња сезона, кренућемо са ревитализацијом климатизације, након чега ће се радити столарија. Мислим да је јако значајно што се средства улажу како бисмо добили неколико десетина пута мањи број пражњења воде и самим тим омогућили квалитетнији боравак – рекао је Чучковић.

Директор Спортско-културног центра “Обреновац” Петар Јовичић је истакао да радови теку предвиђеном динамиком.

– За летњу сезону ћемо бити апсолутно спремни и тада ће се видети прави резултати реконструкције филтера, јер нам се најављује око 2000 купача. Реконструкцијом филтера на затвореним базенима значајно смо смањили употребу хлора, а и систем је рационализован. Чишћење филтера је на дневном нивоу пре реконструкције вршено и до два пута, а сада се филтери чисте једном недељно – објаснио је Јовичић.

Заменик председника општине Драгослав Мршевић је подсетио да је општина Обреновац издвојила преко 13 милиона динара за побољшање услова на базенима.