Ђачки парламент “Техничке школе”‘ Обреновац организаује акцију прикупљања помоћи за малу Уну Савић.

Акција ће бити организована на Градском тргу у Обреновцу од петка, 06. децембра, до недеље, 15. децембра. Ђачки парламент позива све младе који су заинтересовани за волонтирање и који би помогли у скупљању новца за малу Уну Савић да се јаве представницима парламента Ани Планинчић, 063 89 55 064 или Филипу Радовановићу, 0648989316.

Ђачки парламент, такође, позива све суграђане на вече Боемске поезије, у среду, 11. децембра, са почетком у 19.00 часова, које су организовали у сарадњи са Поетским театром Центра за очување традиције и културе “Термоелектране Никола Тесла” Обреновац , у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац”.

– Уна Савић је само дете које живећи у свом свету маште није свесно да том свету убрзо може доћи крај . Мала Уна (2) болује од тешког облика леукемије и за њен опоравак, који би обухватао трансплантацију коштане сржи на клинициу у Италији, је потребно изузетно много новца. Ми, као људска биће која са њом имају доста тога сличног, сносимо одговорност тога што она нема средства да свој живот учини бољим и за то што ће се он, ако нешто не предузмемо, брзо окончати. Одговорност и потпуна кривица лежаће на нама у случај најгорег исхода, јер нисмо били одвољно хумани. У овој земљи можда нисмо били најсолидарнији, али не смемо дозволити да и ова девојчица оде. Треба да направимо изузетак и да сложно прихватимо новчана средства и помогнемо малој Уни да оздрави и да буде једнака свима нама. Било која сума новца је добродошла, ваше мало некоме и те како значи. Појединачан допринос свакога ко чита или слуша овај текст, биће само део новца који се надамо да ће бити прикупљен у што скорије време. Тај новац би спасио живот једном безбрижном детету, а нама показао да много тога можемо учинити када смо сложни. Због живота детета на првом месту, али и опстанка нас као сложног друштва молимо вас да прикупите новац и да свако од вас да свој допринос. Хвала вам – поручују из Ђачког парламента “Техничке школе” Обреновац. 

{youtube}5ix8gYGty3E{/youtube}