Градска општина Обреновац у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћа за матуранте обреновачких средњих школа, организовала је трибину под називом ”На матуру без аутомобила”. Кампања ”На матуру без аутомобила” спроводи се неколико година уназад, а циљ је да се матурантима пошаље важна порука која се односи безбедно учествовање у саобраћају, односно избегавање коришћења аутомобила након прославе матурске вечери.

Председник Комисије за безбедност саобраћаја општине Обреновац Иван Стојић замоилио је ученике завршних разреда да буду опрезни, те да поштују саобраћајна правила и безбедно учествују у саобраћају.

Шеф саобраћајне полиције ПС Обреновац Милош Николић овом приликом подсетио је, да су се у последњих 15 дана у Обреновцу догодиле 3 саобраћајне незгоде у којима је један од учесника био возач мотора.

– Од почетка текуће године на територији Републике Србије  догодило се 11.210 саобраћајних незгода. На територији града Београда, у саобраћајним незгодама 29 лица изгубило је живот – рекао је Николић.

Саобраћајна полиција за наредни период најавила је строге контроле саобраћаја.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије за ову прилику припремила је пропагандни материјал којим ће анимирати матуранте да се одговорно понашају у саобраћају.