Канцеларија за младе Градске општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” већ 14 година реализује програм ”Обреновац-град знања”.

Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста.

Намера је да се кроз различите теме младима из Обреновца обезбеди:

  • оспособљавање за решавање проблема, повезивање и примену знања и вештина у даљем образовању, професионалном раду и свакодневном животу,
  • развој способности комуницирања, дијалога, осећања солидарности, квалитетне и ефикасне сарадње са другима и способности за тимски рад и неговање другарства и пријатељства.

Сав материјал потребан за извођење радионица обезбедиће Канцеларија за младе ГО Обреновац. Учешће у пројекту за све полазнике ће бити бесплатно. Термини за извођење програма биће усаглашени према потребама и могућностима полазника, односно наставника, уз напомену да се сваки програм може додатно прилагодити. За реализацију активности користиће се простори КЗМ и СКЦ-а у Обреновцу.

Овим путем позивамо заинтересоване из Обреновца да се пријаве за предаваче за одржавање обука, радионица, курсева, школа које ће обезбедити квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током летњег распуста. 

Пријаву слати преко пријавног формулара.

Рок за подношење пријава је 1. јун 2024. године. Детаљније информације могу се добити у Канцеларији за младе или на мејл obrenovac.kzm@gmail.com 

Начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски нагласио је, да ће радионице и овoг лета моћи да посећују како најмлађи суграђани, тако и нешто старији млади грађани Обреновца.

– Важно је да радионице за младе буду занимљиве, креативне, да учесницима пруже нова знања и вештине. Овом прлиликом позвао бих све заинтересоване предаваче, да поднесу пријаве за реализацију радионица – рекао је Богдановски.

Он је нагласио да ће ове године као и претходних, радионице бити одржане у просторијама Канцеларије за младе и Спортско-културног центзра ”Обреновац”.