Градска општина Обреновац већ трећу годину заредом сносиће тршкове организације матурске вечери за матуранте обреновачких средњих школа. Председник Градске општине Обреновац Милош Станојевић и начелник одељења за информисање и бригу о младима Борис Богдановски поделили су ученицима завршних година средње школе поклон ваучере за бесплатно матурско вече.

Станојевић је нагласио, да овим пројектом, Градска општина Обреновац настоји да помогне породицама, односно родитељима матураната.

– Ове године, као и претходних, водићемо рачуна о томе да матуранти буду безбедни, такође побринућемо се да обезбедимо добре услове за прославу матурске вечери – рекао је Станојевић.

Градска општина Обреновац и ове године реализоваће пројекат ”Матурско лето”, када ће најбољи матуранти и студенти који на овогодишњем конкурсу нису остварили право на студнетске награде, добити прилику да бесплатно летују на неком од популарних летовалишта.

– Овим пројектом подржаћемо наше матуранте и студенте, дати им додатну подршку за даље школовање. Ми морамо радити на креирању подстицајних услова, како би млади људи остали овде. Наиме, они морају имају добре услове у школама, такође неопходно је да им на располагању буду програми који ће их надаље мотивисати да остварују добре резултате и остану овде у Обреновцу – истакао је Станојевић.

Директорка Техничке школе Рајка Бабић нагласила је, да је олакшавајућа околност за родитеље матураната, што Градска општина Обреновац сноси трошкове за орагнизацију матурске вечери.

– Деца ће бринути о свом изгледу, фризурама, шминки, оделу. Прослава матурске вечери биће организована у ресторану Светионик у четвртак, 6. јуна – навела је Бабић.