Данас је у вртићу ”Колибри” организована бициклијада, а деца из свих група узела су учешће. Догађју су присуствовали представници Градске општине Обреновац.

Деца су овом приликом поакзале спретност, али и усвојена знања о саобраћајним правилима.

– Учешће је узело свих 8 васпитних група. Захваљујући условима новоизграђеног објекта, могли смо да поделимо децу у групе. Старија и најстарија група искористиле су простор поред вртића, две групе су биле у дворишту вртића, док је јаслена група била на тераси и ходнику вртића. Ово је био леп дан, деца су се рдовала, родитељи су присуствовали догађају – рекла је одговорни радник вртића ”Колибри” Мирјана Тривић Бабић.

Председник Комисије за саобраћај општине Обреновац Иван Стојић похвалио је рад васпитачица запослених у Предшколској установи ”Перка Вићентијевић”, које улажу труд како би деца стекла што је могуће више знања о безбедном учествовању у саобраћају.

– Деца су данас показала изузетно знање о стајању, преласку на пешачком прелазу. Комисија за безбедност саобраћаја општине Обреновац и надаље бавиће се едукацијом, како најмлађих, тако и предшколаца и деце из основних школа. Ко год изађе из свог дворишта постаје учесник у саобраћају и има одређену одговорност, те бих с тим у вези, замолио наше возаче да обрате пажњу на најмлађе, да успоре поред школа, вртића – рекао је Стојић.