Другог дана манифестације “Међународни сусрети у Обреновцу” одржана је традиционална ревија фијакера и коњских кола – Фијакеријада.

У 11часова на градском тргу окупули су се фијакери који су грађане и учеснике манифестације провозали центром града, а вожња се завршила посетом ликовној колонији у излетничкој шуми Забран. Грађани су могли да се до излетишта Забран провозају фијакерима, каруцама, шпедитерима. 

Колону са преко тридесет фијакера предводио је један од најмлађјих “возача” Иван Богићевић из Белог Поља. Иако има само четрнаест година већ је искусан у оваквим манифестацијама и вожњи фијакером.

Истиче да човек мора да воли природу и животиње, а посебно коње, да би се бавио овим послом.

– Љубав према коњу није обична, већ посебна љубав. Ако волиш ту животињу према њој ћеш се опходити боље него према човеку – рекао је Иван Богићевић.

Госте су у Забрану дочекали учесници “Ликовне колоније Забран 2012“ који су приредили изложбу слика на отвореном инспирисане обреновачким излетиштем, реком и природом. Након разгледања радова уметника, насталих у протеклој недељи, организован је ручак у природи, а посетиоци су могли да искористе лепо време и за купање у оближњој Сави.

{youtube}XUDdjQxr3d0{/youtube}