У сали Градске општине Обреновац јуче је одржана конференција за медије на којој је најављен програм манифестације “Међународни сусрети у Обреновцу” и предстаљена су гостујућа културно-уметничка друштва. Представнике културно-уметничких друштава поздравио је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац.

– Ова културна манифестација може се назвати традиционалним сусретом балканских земаља и Пољске. Надам се да ћете се у нашем граду осећати пријатно – рекао је Чучковић поздрављајући уметничке руководиоце културно-уметничких друштава и представнике регија гостујућих земаља.

У име организатора присутнима су се обратили и председник Комисије за културу и образовање ГО Обреновац Новица Филиповац и Слободан Радојичић, уметнички руководилац “Центра за очување традиције и културе Термоелектране Никола Тесла“.

Гости су се захвалили на гостопримству и нагласили да поред културних веза треба појачати и привредне везе, нарочито у сфери туризма. 

Након представљања програмских активности, у 19 часова почео је први дефиле фолклорних ансамбала главном градском улицом, а “Међународни сусрети” су званично отворени концертом на тргу.

“Међународне сусрете у Обреновцу” отворио је председник ГО Обреновац Мирослав Чучковић, а потом су наступили ансамбли из Словеније, Бугарске, Македоније, Пољске и Обреновца.

{youtube}5XNyo3qHqTY{/youtube}