У среду, 26. октобра, у 20:00 часова, у позоришној сали Спортско-културног центра “Обреновац” Установа културе Вук Караџић гостује са представом “ПР или Потпуно расуло”, по тексту Небојше Ромчевића.

 
Режисер представе је Егон Савин, а играју: Борис Исаковић, Душанка Глид Стојановић, Бранко Цвејић, Предраг Ејдус, Маша Дакић.
 
Цена улазнице: партер 750,00 динара, балкон 400,00 динара.
Повлашћена цена: цена карте за партер за две представе (“Дервиш и смрт” и “ПР”) износи 1.050,00 динара.

Ова комедија се бави односом политике и позиције независног интелектуалца. На једној страни је лукави, вешти ПР политичке партије која је у власништву српског тајкуна; у његовој партији нема више некомпромитованих чланова и зато креће у потрагу за независним интелектуалцем, врстом која се у Србији сматра наивном, принципијелном и финансијски угроженом. Одабире византолога за чији напоран рад чак ни његова породица нема разумевања и даје му мефостофелску понуду коју овај не може да одбије. Научник пристаје да буде кандидат на следећим политичким изборима, али у наивној мери да његов политички ангажман у политици користи свим грађанима. Међутим, чим ступи у свет политике видеће да се ради о паралелној стварности у којој живе људи из политике и, наравно, поклекнуће.

Његов идентитет се мења дневно, зависно од истраживања јавног мјења и жеља циљних група. У том неприкладном гротескном прилагођавању резултатима истраживања, он губи свој идентитет, што доводи до неразрешивог сукоба унутар породице, али и губитка интелектуалне части и интегритета. Неколико дана касније, међутим јавно мјење жели брадату жену за председника те наш интелектуалац, сажвакан, и испљунут од политике остаје, сам, не схватајући где је погрешио.