У згради општине Обреновац организован је пријем за представнике фолклорних ансамбала из Македоније и Новог Пазара који су на позив Центра за очување традиције и културе “ТЕНТ” учествовали на првомајским фолклорним сусретима у Обреновцу. Овом приликом председник општине упознао је госте са привредним и културним карактеристикама Обреновца пожелевши им да поново заиграју и запевају пред обреновачком публиком.

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је овом приликом и забринутост због стања у Македонији и изразио уверење да ће у наредном периоду та ситуација успешно бити решена.
– Сигурност и стабилност треба да остане на западном Балкану, то је и основа политике нашег председника и наше Владе. Мислим да је јако значајно да култура, спорт и образовање буду једина места у којима ћемо показивати где смо једни од других бољи и успешнији и да на тај начин живимо у миру и у слози. Наставићемо да се трудимо да обезбедимо што веће плате свим становцима, било да су у питању Македноци, Срби или Албанци и да на тај начин развијамо наш део Европе – нагласио је Чучковић.
Организатор манифестације поводом првомајксих фолкорних сусрета био је ЦОТК ТЕНТ који ће и наредне године организовати ову манифестацију, како би наставили са давно прекинутом традицијом.