Неки градови широм Србије већ имају Пет зону а Обреновац је једна од општина која је отворила парк за псе.

Отварање једног лепог парка за псе у нашем арборетуму је нешто што су  љубитељи животиња дуго чекали. Реткост је да то видите у Србији и Градским општинама. Обреновац ће имати један леп парк и полигон за тренирање паса.

Желео бих да се захвалим Кинолошком удружењу Обреновац и Кинолошком Савезу Србије који је донирао средства за изградњу парка. Сви љубитељи паса убудуће ће моћи и да удоме неког кућног љубимца, тако што ће се скупљати на овом простору и делити мишљење. Оно што је системско решење је Азил за псе који је завршен и чекају се средства буџетског фонда  Града Београда како би се и овај објекат пустио у рад – рекао је Славко Берић директор ЈП за заштиту животне средине.
У реализацији овог пројекта активно је учествовала Градска општина Обреновац и ЈП за заштиту и унапређење животне средине.
Дошло је до замисли да се овај пројекат реализује. Ово се испоставило да је најбоља локација у граду. Све скупа чини један садржај који може бити интересантан за све љубитеље животиња – рекао је Драган Новаковић председник Кинолошког Савеза Србије
Лепо уређене и ограђене површине су место где пси могу слободно да се крећу без бојазни да ће истрчати на улицу или се изгубити.