У петак су завршени радови на асфалтирању деонице пута у Јанића крају у Месној заједници Грабовац. Током недеље у овом селу новим слојем асфалта пресвучени су путеви у Матића, Вилотића и Јовановића крају.

 Приликом обиласка радова председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће ову грађевинску сезону обележити радови који ће сваке недеље бити у другој месној заједници.
– Саобраћајнице у Грабовцу се раде због свих малишана, будућих генерација и свих оних који желе да остану у селу и да удобно живе, много лепше него у центру града. Следеће недеље посветићемо се Дражевцу и Јасенку. Јако је важно да повежемо те две месне заједнице новом саобраћајницом и урадићемо неколико кракова ка Јовановцима, Швабићима који су јако важни за локално становништво. Обећавам да ће без обзира на све временске прилике, кад год је могуће, да ће машине бити на терену до краја грађевинске сезоне. Ви сте видели радова није било у претходном периоду само кад је велики минус био. Све остале радове ћемо попунити, из дана у дана радићемо на стварању услова за бољи живот и напретку нашег града – истакао је Чучковић.
Председник Савета месне заједнице Грабовац Радован Прелић захвалио се Градској општини Обреновац због радова на асфалитрању и истакао да је овим исправљена вишедеценијска неправда према којој је веома мало саобраћајница урађено у Грабовцу. Он је позвао мештане да имају мало стпрпљења и најавио да ће и у осталим деловима месне заједнице бити урађен нови путеви. Прелић је истакао да су ови радови значајни због малишана који свакодневно иду у школу.
Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” овом приликом апеловало је на суграђане да буду сложни и имају разумевања пошто се на појединим деоницама стварају проблеми око имовинско- правних односа.