most20171

most20171Радови на изградњи аутопута на Коридору 11 од Сурчина до Обреновца, заједно са новим мостом преко Саве почели су првог марта. Месец данас касније интезивно се ради на изградњи новог моста.

 Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да радови веома добро напредују и да ће рокови бити испоштовани.
 
– Веома нам је драго што ће Обреновац имати овакву лепу и директну везу са Београдом и што ће безбедност у саобраћају бити на максималном нивоу. Сам пут наших суграђана  сваки дан за Београд ће бити лакши и бржи. Поносни смо на то што је Обреновац једно од највећих градилишта у Србији. Не постоји месна заједница нити део Обреновца који нема један озбиљан и велики објекат. Имамо паркиће за децу у Дудовима, насељу Сточњак и насељу Сава и са друге стране имамо ову врсту инфраструктуре. Ми ћемо максимално искористити ову грађевинску сезону како не би стали ниједан дан нити током викенда и празника како би све ове пројекте испоручили грађанима Обреновца – нагласио је Чучковић.
 
most2012
 
Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић подсетио је да су се пре избора овде налазиле макете а сада се већ види ново градилиште. Он је рекао да градња напредује одлично и додао да је ово прилика да локална економија напредује пошто су обреновачке фирме укључене у изградњу моста. 
 
most2013
 
Деоница Обреновац – Сурчин има укупно 17,6 километара а дужина моста на Сави ће бити 1,7 километара. 
 
Директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” Милан Марошанин казао је да ће они ускалдити потребе извођачима тако што ће учествовати у уређењу некатегорисаних путева и саобраћајница око моста. 
 
Рок за завршетак радова је 32 месеца а вредност радова је 208 милиона евра. 
 
{youtube}ba9fuYQ6Vbo{/youtube}